Appeltaart in een potje

Deze eenpersoonsappeltaartjes bak je in hergebruikte jampotjes. Je hoeft niet te kneden of te mengen: de ingrediënten versmelten en bakken in de oven vanzelf tot een heerlijk deegje.

De hoeveelheid van de ingrediënten is afhankelijk van het formaat van de jampotjes. Het komt niet zo nauw met de hoeveelheden; kijk zelf naar de potjes en hoeveel er nog bij kan. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor ongeveer zes normale jampotjes.

Dit heb je nodig:

  • 5-6 appels, afhankelijk van het formaat
  • handjevol hazelnoten
  • eventueel handjevol rozijnen
  • 3 tl kaneelpoeder
  • citroensap
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g suiker
  • snuf zout
  • 100 g roomboter
  • 6 el havervlokken

Zo ga je te werk:

  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in blokjes. Vul de potjes tot ongeveer driekwart met stukjes appel.
  • Leg in elk potje wat hazelnoten, wat rozijntjes en een halve theelepel kaneelpoeder en voeg een scheutje citroensap toe.
  • Meng in een kom gelijke delen zelfrijzend bakmeel en suiker en voeg een snuf zout toe.
  • Schep in elk potje ongeveer drie eetlepels van dit mengsel.
  • Leg op elk potje een eetlepel boter en maak het af met een eetlepel havervlokken.
  • Zet de potjes in een ruim bakblik en bak ze een uurtje in de oven op 175 graden.
  • Laat de potjes iets afkoelen en serveer. Extra lekker met slagroom of een bol vanille-ijs!