Banoffeepudding

Geniet van de smaak van caramel en banaan. Dit dessert is zowel koud als warm te serveren.

nagerecht
bereiding 30 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten

100 g suiker
250 ml warme melk
40-50 g maïzena
1 ei
250 ml koude melk
1 banaan, gesneden

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 240°C (heteluchtoven 220°C).
2. Karamelliseer 60 g suiker in een pan, blijf roeren. Voeg 3 eetlepels heet water toe en voeg daarna al roerend de warme melk toe.
3. Meng de maïzena, het eigeel en de koude melk. Voeg dit toe aan het suikermengsel, laat het dik worden en verwijder dan de pan van het vuur. Voeg de stukjes banaan toe en giet het mengsel in 4 ovenbestendige glazen. 4. Klop het eiwit met een snufje zout totdat het stijf begint te worden. Voeg dan langzaam de suiker toe. Klop door tot de suiker is opgelost en het een luchtige, glanzende substantie is geworden. Lepel het schuim in de glazen en zet ze een paar minuten in de oven totdat het schuim bruin is geworden. Warm of koud serveren.

Terug naar Toetjesspecial

Auteur