Gans met cognacvulling

Geniet van dit heerlijke hoofdgerecht met ganzenfilet. De cognacvulling gaat zeer goed samen met de gans.

hoofdgerecht
bereiding 45 minuten
voor 4 personen

Ingrediënten:

800 g ganzenfilet
150 g ganzenlever
100 g gehakt
2 el gehakte peterselie
1 ei
50 g paneermeel
2 glaasjes cognac
4 el olijfolie

Bereidingswijze:

1. Hak de lever grof en meng met het gehakt. Breng op smaak met zout en peper en kneed er de peterselie, het ei, de cognac en het paneermeel door.
2. Snijd de ganzenfilet in en vul met het mengsel. Bind zorgvuldig op en leg in een ovenschotel. Druppel er de olie over en laat in 45 minuten gaar worden in de oven op 180°C.
Tip: maak een lichtgebonden saus, door de bakresten in te koken met 5 eetlepels bouillon en 2 dl room. Serveer het gerecht met blokjes gebakken aardappel en gestoofde bospaddenstoelen Versier met kervel.

Terug naar de recepten met gevogelte