
Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 min
Ingrediënten
- 500 gram broccoli
- 1 1/2 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- azijn
- peper
- 1 kg mosselen
- 1 ui
- mespunt tijm
- 1 klein volkoren stokbrood
Voedingswaarden
Energie
545kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
15 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
2200 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar.
- Pers het halve teentje knoflook boven 1 eetlepel olie uit.
- Maak een dressing van de olie met azijn en wat peper.
- Laat de broccoli uitlekken. Schep de dressing door de nog warme groente en laat dit afkoelen.
- Was de mosselen goed en verwijder kapotte en extra zware exemplaren.
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Voeg 100 ml water toe met wat tijm en laat dit enkele minuten koken.
- Voeg dan de mosselen toe en kook ze in ca. 10 minuten met een deksel op de pan gaar.
- Schud de mosselen een paar keer tot alle schelpen open staan. Verwijder de mosselen die dicht blijven.
- Serveer de mosselen met de broccolisalade en stokbrood.
Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.