
Getty Images
De salade geeft een frisse smaak aan dit gerecht
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30 min +
Ingrediënten
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 kleine ui
- ½ rode peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- citroensap
- volkorenmeel
- ½ komkommer
- 100 ml magere Turkse of Griekse yoghurt
- 75 gram sla, rucola
- 150 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 4 volkoren boterhammen
Voedingswaarden
Energie
590kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
20 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Zout
1300 milligram
Bereiding
- Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper heel fijn.
- Fruit de ui en de peper in de olie en pers er 1 teentje knoflook over.
- Spoel de kikkererwten af en prak ze met een vork enigszins fijn.
- Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn en wat citroensap toe.
- Vorm er 4 schijven van en wentel ze door wat volkorenmeel. Laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
- Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zaad. Rasp de komkommer en pers het andere teentje knoflook er bovenuit.
- Voeg de yoghurt toe en maak de tzatziki op smaak met wat peper.
- Was de sla en de tomaatjes en maak de groente op smaak met citroensap.
- Bak de kikkererwtenburgers in de margarine in 8 minuten heet en bruin.
- Rooster het brood en snijd het in repen.
- Geef de tzatziki, de salade en het brood bij de burgers.
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in bijvoorbeeld een soep