Kikkererwtenburgers met tzatziki en rauwkost

De salade geeft een frisse smaak aan dit gerecht

Ingrediënten

  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 kleine ui
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • citroensap
  • volkorenmeel
  • ½ komkommer
  • 100 ml magere Turkse of Griekse yoghurt
  • 75 gram sla, rucola
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  • Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Pel de ui en snijd hem klein.
  • Snijd het stukje peper heel fijn.
  • Fruit de ui en de peper in de olie en pers er 1 teentje knoflook over.
  • Spoel de kikkererwten af en prak ze met een vork enigszins fijn.
  • Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn en wat citroensap toe.
  • Vorm er 4 schijven van en wentel ze door wat volkorenmeel. Laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
  • Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zaad. Rasp de komkommer en pers het andere teentje knoflook er bovenuit.
  • Voeg de yoghurt toe en maak de tzatziki op smaak met wat peper.
  • Was de sla en de tomaatjes en maak de groente op smaak met citroensap.
  • Bak de kikkererwtenburgers in de margarine in 8 minuten heet en bruin.
  • Rooster het brood en snijd het in repen.
  • Geef de tzatziki, de salade en het brood bij de burgers.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in bijvoorbeeld een soep
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 min +
Energie
590 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
20 gram
Zout
1,3 gram