Recept: Eggs Benedict

Een heerlijke tip van Plusredacteur Thijs

Eggs Benedict
Getty Images

Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt- of brunchgerecht. Het bestaat uit een Engelse muffin, ham, gepocheerde eieren en hollandaisesaus. Inmiddels zijn er veel variaties op deze oorspronkelijke versie. Probeer het ook!

Ingredienten

  • Boter
  • Eieren
  • Citroensap
  • Azijn
  • Zout en peper
  • Ham, zalm of geprakte avocado
  • Brood

Recept

  • Voor 2 personen: smelt langzaam 75 gram boter. Schep het wit er vanaf.
  • Doe 2 eidooiers met 1 eetlepel water en een paar druppels citroensap in een hoge mengbeker. Klop dit met de staafmixer tot het schuimig is. Giet dan de vloeibare boter druppelsgewijs toe. Geduld is belangrijk! De saus wordt langzaam dikker, en dan is hij klaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Breng water en 1 eetlepel azijn aan de kook in een steelpan. Zet het vuur laag. Breek 1 ei in een kommetje en laat het voorzichtig in het water glijden terwijl je met een lepel het water omroert zodat er een draaikolkje ontstaat. Pocheer het ei 3 minuten. Herhaal dit met de overige eieren.
  •  Leg naar wens een plakje gekookte ham of zalm of geprakte avocado op een sneetje getoast witbrood, brioche-brood of english muffin. Leg het gepocheerde eitje erop en giet wat hollandaisesaus erover. Garneer naar wens met wat gesneden bieslook. Eet smakelijk en een fijne kerst!
Auteur