Stamppot met wortel en tempé

Deze stamppot is anders dan anders, maar smaakt heerlijk.

Ingrediënten

  • 600 gram (zoete) aardappelen
  • 1 ui
  • 300 gram winterwortelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram tempé
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel komijnzaad
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 100 ml groentebouillon met minder zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Schrap de wortels en snijd ze in plakken.
  4. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
  5. Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Snijd de tempé in blokjes en meng er de ketjap door.
  7. Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin.
  8. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  9. Bak de laatste minuut het komijnzaad en het verkruimelde chilipepertje mee.
  10. Breng de bouillon aan de kook.
  11. Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner. Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar.
  12. Schep de gebakken tempé erop.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Ingrediënten over?

Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
505 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
1,2 gram