Waan je in Portugal met deze overheerlijke kip piri piri. Een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met zilvervliesrijst en met kropsla met radijs en olijven.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine spaanse peper
- Sap van ½ citroen
- 2 eetlepels olie
- 2 kippenbouten
- 1 blik gepelde tomaat
Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een schaal uit.
- Maak de Spaanse peper schoon en verwijder de pitjes.
- Snijd de peper klein en doe het bij de knoflook.
- Voeg het citroensap, 1 eetlepel olie en wat zout toe.
- Neem het vel van de kippenbouten en bestrijk de kip met het mengsel.
- Laat dit 1-2 uur in de koelkast intrekken.
- Verwarm de rest van de olie en bak de kip hierin bruin.
- Voeg de tomaten met het vocht toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
| Energie | 125 kcal | 675 kcal |
| Eiwit | 45 gram | 55 gram |
| Koolhydraten | 9 gram | 50 gram |
| Vet | 25 gram | 25 gram |
| Verzadigd vet | 7 gram | 7 gram |
| Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum