Vrijdag: Kip piri piri

Waan je in Portugal met deze overheerlijke kip piri piri. Een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met zilvervliesrijst en met kropsla met radijs en olijven.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine spaanse peper
  • Sap van ½ citroen
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kippenbouten
  • 1 blik gepelde tomaat

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook boven een schaal uit.
  2. Maak de Spaanse peper schoon en verwijder de pitjes.
  3. Snijd de peper klein en doe het bij de knoflook.
  4. Voeg het citroensap, 1 eetlepel olie en wat zout toe.
  5. Neem het vel van de kippenbouten en bestrijk de kip met het mengsel.
  6. Laat dit 1-2 uur in de koelkast intrekken.
  7. Verwarm de rest van de olie en bak de kip hierin bruin.
  8. Voeg de tomaten met het vocht toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie

 125 kcal

 675 kcal
Eiwit 45 gram
 55 gram
Koolhydraten 9 gram
 50 gram
Vet 25 gram 25 gram
Verzadigd vet
 7 gram 7 gram
Vezels 3 gram

 10 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum