Uw lichaam in vorm gekneed

Verschillende massagevormen

Een goede massage helpt je spieren te ontspannen en je bloedsomloop te verbeteren. Het aantal stresshormonen in uw lichaam neemt af en opgehoopte afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Hierdoor neemt uw weerstand toe en voelt u zich energieker.

Klassieke Zweedse massage
De bekendste massagevorm is de klassieke Zweedse massage. Het lichaam wordt daarbij met langzame, glijdende bewegingen gekneed en gewreven. De bewegingen gaan gewoonlijk met de bloedstroom mee, in de richting van uw hart, om uw bloedcirculatie te stimuleren.

Op z'n Japans
In kuuroorden en beautycentra kunt u ook vaak kiezen voor een shiatsu massage. Bij deze Japanse drukpuntmassage wordt met behulp van duimen, vingers en handpalmen druk gezet op bepaalde punten op uw lichaam.

Uw lichaam zou daardoor worden aangezet om eventuele energieblokkades op te heffen. De masseur gebruikt bij een dergelijke behandeling geen spierkracht, maar zijn eigen lichaamsgewicht om druk uit te oefenen. 

Voetzolen en monnikenwerk
Bij een voetreflexzonemassage wordt druk uitgeoefend op verschillende punten op de voetzool. Volgens reflexologen kunt u daarmee blokkades opheffen, die zich in uw lichaam hebben gevormd. Zo kunt u de harmonie in uzelf herstellen. 

Thai-massage is een oude massagevorm die oorspronkelijk werd beoefend door Boeddhistische monniken in Thailand. Het is een interactieve massage, waarin elementen van yoga herkenbaar zijn. Er wordt gebruikgemaakt van rek- en strekoefeningen en het uitoefenen van zachte druk op de energiebanen in het menselijk lichaam. 

Hete stenen en warme olie
Naast bovengenoemde behandelingen kunt u uw lichaam in beautycentra en kuuroorden vaak nog aan een hele reeks andere massagevormen onderwerpen.

Zo is er bijvoorbeeld de sportmassage voor wie herstellende is van een blessure of vermoeide en stijve spieren heeft. Maar er zijn ook meer exotischer massagevormen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hot stone massage met warme basaltstenen? Of de Ayurvedische massage, waarbij uw hoofd en lichaam met warme kruidenoliën uit India worden gemasseerd?