Pijn na elk orgasme: wat is eraan te doen?

vrouw-pijn-bed
Getty Images

Beste Henriette,

Na elk orgasme heb ik heel veel pijn. De pijn begint pas de volgende dag en houdt twee dagen aan. Het enige wat helpt is een antibioticapil, maar die pillen krijg ik niet van de huisarts. Dus heb ik maar geen orgasme meer. Seks zonder orgasme gaat redelijk. Het ligt dus niet aan het penetreren. Wel als mijn vriend met zijn vingers naar binnengaat en zijn vingers kromt naar voren. Dan voel ik de pijn al komen.

Ik heb al vele onderzoeken gehad. Het enige werkende advies dat ik kreeg was dat mijn bekkenbodem verkrampt, precies op het knooppunt waar de spieren samenkomen. Ik kan me heel goed in dat advies vinden omdat het precies klopt. Maar waarom begint de pijn pas na een dag? En waarom werken antibiotica tegen deze pijn?

Ik hoop dat u mijn klachten herkent en nog een goede tip voor mij heeft

Naam bekend op de redactie

Henriëtte Schoones, seksuoloog NVVS/relatietherapeut

Ik heb over jouw probleem nog (anoniem) overleg gehad met een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut. Mijn vraag was of zij toegevoegde waarde zou kunnen hebben bij deze klacht. Volgens haar zou dat het geval zijn. Ik zou je willen adviseren contact op te nemen met een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut. Zij kunnen onderzoek, diagnostiek en eventueel behandeling doen. Hiervoor heb je geen verwijzing nodig van de huisarts.

Succes.

Henriette Schoones
Relatietherapeut/Seksuoloog NVVS

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Henriëtte Schoones is gespecialiseerd in seksuele en relatieproblemen. Ze heeft een eigen praktijk voor seksuologie en relatietherapie in Tiel en werkt als seksuoloog in Ziekenhuis Rivierenland in samenwerking met de gynaecologen.