Test: de beste stappenteller

Stappenteller
Getty Images

Bewegen is gezond en wandelen is een gemakkelijke manier van bewegen. Uit onderzoek blijkt dat mensen mét een stappenteller meer bewegen dan mensen zonder zo'n apparaatje. Maar wat is nou de beste stappenteller?

Volgens vergelijkingssite Debeste.com is de Fitbit Luxe de beste stappenteller. De Fitbit Luxe (€150) telt niet alleen stappen, maar meet ook de hartslag, de afgelegde afstand, snelheid, slaap, slaapkwaliteit en het stressniveau. De Fitbit Luxe heeft een stijlvol uiterlijk, je draagt hem om je pols en het smalle en sierlijke design zorgt dat je het bij elk kledingstuk kunt dragen. De stappenteller heeft een helder kleurendisplay. Voor het sporten zijn er twintig verschillende sportmodi. Ook is het mogelijk de SmartTrack-functie te gebruiken die een sport automatisch herkent. De stappenteller kan ook meldingen van de smartphone ontvangen.

Minpunt is dat de batterijduur vrij kort is in vergelijking met andere stappentellers. De batterij van de Fitbit Luxe gaat vijf dagen mee. Tweede nadeel is dat het scherm geen knoppen heeft. De stappenteler werkt op basis van Touchscreen. Het kan daardoor moeilijk zijn de stappenteller te bedienen met koude handen.

Bron: debeste

Auteur