Twee miljard mensen op social media Zuckerberg

De social media-platformen van Mark Zuckerberg worden elke dag door 2 miljard mensen gebruikt. WhatsApp, Instagram, Messenger en uiteraard Facebook hebben daarmee een haast onvoorstelbaar bereik.

Dit maakte Facebook vorige week bekend bij de publicatie van zijn kwartaalcijfers.

Het aantal maandelijks gebruikers van Facebook groeide in het derde kwartaal van 2018 naar maar liefst 2,27 miljard gebruikers. Dat is een toename van 10%, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In Europa daalde het aantal gebruikers wel. In de periode januari tot maart 2018 telde Facebook in Europa 377 miljoen gebruikers. In het kwartaal daarna daalde dat tot nog maar 376 miljoen. In de periode juli tot september verloor Facebook in Europa opnieuw een miljoen gebruikers, waardoor het aantal tot 375 miljoen zakte.

Qua omzet doet Facebook het nog altijd fantastisch. Tussen juli en september steeg de omzet naar 12,2 miljard Euro. Het meeste geld haalt FB binnen via advertenties. Onder aan de streep boekte Facebook het afgelopen kwartaal een winst van 5,1 miljard dollar. Dat is 9% meer dan vorig jaar rond dezelfde tijd.

Bron: Nu.nl