WhatsApp beperkt doorsturen van veelvuldig gedeelde berichten

Getty Images

WhatsApp beperkt de mogelijkheden voor het doorsturen van berichten naar andere gebruikers. Een bericht dat vijf keer is doorgestuurd kan voortaan nog maar naar een contact per keer gestuurd worden.

De update gaat WhatsApp helpen in de strijd tegen verspreiding van misleidende informatie. Eerder kondigde het bedrijf aan dat er een nieuwe functie wordt getest waarmee de betrouwbaarheid van een bron gecontroleerd kan worden.

Op WhatsApp zijn doorgestuurde berichten bovenaan gemarkeerd met een pijltje en de tekst 'doorgestuurd'. Het bericht is meer dan vijf keer doorgestuurd wanneer er twee pijltjes zichtbaar zijn. Dit doet WhatsApp om aan te geven het bericht oorspronkelijk niet afkomstig is van jouw contact.

De beperking is niet enkel bedoeld om de verspreiding van misleidende informatie tegen te gaan. Door het vele doorsturen zijn deze berichten veel minder persoonlijk dan de berichten die normaal worden verstuurd. Met het invoeren van een limiet hoopt WhatsApp een betrouwbare service voor privégesprekken te blijven, want het persoonlijke contact is juist in deze tijd belangrijk.

Bron: Whatsapp

Auteur 
  • Maaike Urbach