Facebook lanceert eigen virtuele munt

Getty Images

Facebook heeft 18 juni bekend gemaakt een virtuele munt te gaan lanceren. Gebruikers kunnen met de cryptomunt aankopen doen. De munt moet vanaf 2020 beschikbaar zijn in Messenger en Whatsapp, en krijgt de naam Libra. Om de munt te beheren begint Facebook een nieuwe onderdeel: Calibra.

De plannen van Facebook waren al deels naar buiten gekomen, maar details waren nog niet bekend. “Calibra stelt je in staat om Libra’s naar bijna iedereen met een smartphone te sturen, net zo gemakkelijk en snel als een sms’je en vrijwel gratis”, schrijft Facebook. Het bedrijf ziet voor zich dat mensen op den duur Libra’s gaan gebruiken om rekeningen te betalen, een kop koffie te kopen of met het openbaar vervoer te reizen.

Belofte Facebook

Facebook belooft gebruikers dat de Libra een beschermde munt is. “We gebruiken dezelfde verificatie en fraudebestrijding als banken en creditcards en we hebben geautomatiseerde systemen om fraude op te sporen en te voorkomen.” Calibra is er niet om zomaar informatie te delen met Facebook of anderen en zal niet worden gebruikt om gerichter reclames te verkopen, aldus Facebook.

Auteur 
  • Bodine Valentijn
Bron 
  • Tros Radar