Europese internetbanken geven Nederlandse spaarrente een impuls

De Nederlandse spaarrente heeft een impuls gekregen. Door renteverhogingen van Europese internetbanken valt er weer meer te kiezen voor spaarders.

Spaarrente verhoogd

Een aantal Europese internetbanken heeft onlangs rente op een vrij opneembare spaarrekening verhoogd. Big Bank biedt momenteel de hoogste spaarrente in Nederland met 0,3%. Open Bank zit daar iets onder met 0,2%, gevolgd door Civi Bank met 0,15%.

Deze renteverhogingen geven de spaarrente in Nederland een impuls. De gemiddelde spaarrente voor flexibel sparen is momenteel 0,06%. Wie spaart bij één van de grootbanken ontvangt nog minder rente, slechts 0,01%.

Depositosparen

Buitenlandse banken zorgen al langer voor een hoge spaarrente in Nederland, maar dan bij depositosparen. Wie zijn of haar spaargeld (deels) voor 3 jaar vast zet, ontvangt bij J&T Banka een spaarrente van 1,3%. Of wat dacht u van 1% spaarrente bij het Belgische CKV voor 1 jaar vast.

Depositosparen past niet bij iedereen. Met de renteverhoging voor flexibel sparen valt er nu ook meer te kiezen voor mensen die hun spaargeld niet willen vastzetten.

Sparen in het buitenland

Sparen in het buitenland is een stuk toegankelijker geworden met de komst online spaarplatforms, zoals Savedo en Raisin. Met één account kunt u meerdere Europese spaarrekeningen openen en beheren. Big Bank en Open Bank betreden zelfstandig de Nederlandse spaarmarkt.

De communicatie bij deze online spaarbanken is volledig in het Nederlands. En door de afstemming van depositogarantiestelsels binnen Europa, is spaargeld tot 100.000 euro gegarandeerd.
Wilt u sparen met een hogere spaarrente? Bekijk het actuele aanbod voor flexibel sparen of depositosparen.