Spaarrentes schieten omhoog

rente
Getty Images

In het derde kwartaal van 2022 hebben veel banken hun spaarrentes verhoogd, zowel bij dagelijks opvraagbare spaarrekeningen (DOS) als bij lange termijndeposito's (LTD's). Hiermee is er een eind gekomen aan negatieve spaarrentes. Bij LTD's gaat het om het hoogste aantal gemeten rentewijzigingen in één kwartaal in de afgelopen tien jaar.

Dat meldt MoneyWise, die bij  DOS 53 wijzigingen telde. De gemiddelde rentevergoeding op een DOS bij een saldo van €10.000 ligt nu net boven de 0,20 procent. Dat is vier keer zo hoog als een jaar geleden. De  hoogste rente voor een DOS zonder beperkende voorwaarden is nu 2,00 procent. Bij de Franse Renault Bank ontvang je een rente van 1,55 procent. 

Buitenlandse banken

Ook bij LTD's geven buitenlandse banken de hoogste rentevergoedingen. Deze spaardeposito's worden aangeboden via het online (banken)platform Raisin. De hoogst verkrijgbare spaarrente bij een looptijd van één jaar is meer dan 3 procent. Wie zijn geld vijf jaar vast zet, ontvangt meer dan 3,5 procent. MoneyView verwacht dat de spaarrentes de komende tijd zullen blijven stijgen.

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • MoneyView