Spaarrentes schieten omhoog

rente
Getty Images

In het derde kwartaal hebben veel banken hun spaarrentes verhoogd, zowel bij dagelijks opvraagbare spaarrekeningen (DOS) als bij lange termijndeposito's (LTD's). Bij LTD's gaat het om het hoogste aantal gemeten rentewijzigingen in één kwartaal in de afgelopen tien jaar. Ook lijkt er een einde gekomen aan negatieve spaarrentes.

Dat meldt MoneyWise, die bij  DOS 53 wijzigingen telde. De gemiddelde rentevergoeding op een DOS bij een saldo van tienduizend euro ligt nu net boven de 0,20 procent. Dat is vier keer zo hoog als een jaar geleden. De  hoogste rente voor een DOS zonder beperkende voorwaarden is nu 0,65 procent. Deze spaarrekeningen worden aangeboden door twee buitenlandse banken: de Estse Bigbank en de Franse Renault Bank.

Buitenlandse banken

Ook bij LTD's geven buitenlandse banken de hoogste rentevergoedingen. Deze spaardeposito's worden aangeboden via het online (banken)platform Raisin. De hoogst verkrijgbare spaarrente bij een looptijd van één jaar is 2,25 procent. Wie zijn geld vijf jaar vast zet, ontvangt maximaal 2,85 procent en voor tien jaar vast is dat maximaal 2,75 procent. MoneyView verwacht dat de spaarrentes de komende tijd zullen blijven stijgen.

Auteur 
  • Perry van Dijk
Bron 
  • MoneyView