Column: Tijdige decemberdeals

Wat zeg ik? Decemberdeals? Het is nog niet eens oktober… Maar ja, de pepernoten liggen hier en daar ook al in de winkels. Buiten is het duidelijk kouder aan het worden. En het is erg goed voor uw portemonnee om nu alvast over december na te denken.

U weet wel, die dure decembermaand. Die maand waarin de winkels vlak voor 5 en 25 december niet om door te komen zijn. Aankopen op het laatste moment zijn alleen zo vaak veel te dure en minder zinvolle aankopen. Veel slimmer is om vooruit te denken en eigenlijk het hele jaar door goed op te letten.

Wie nu al grofweg weet wat er ongeveer aangeschaft moet worden, kan rustig prijzen vergelijken en wachten op mooie aanbiedingen. Door daar gebruik van te maken kunt u behoorlijk besparen op de decemberuitgaven.

Geen cadeaustress in december. Zou dat niet heerlijk zijn? Dan houdt u in die knusse maand tijd over om aandacht te besteden aan de sfeer. Weer eens gedichten maken of surprises knutselen in plaats van door winkels rennen of eindeloos surfen voor cadeaus. Ontspannen uurtjes doorbrengen bij de kerstboom in plaats van malen over de pakjes die eronder moeten komen.

Natuurlijk, kinderen zijn wispelturig. Wat vandaag hélemaal de bom is, kan over twee maanden alweer compleet uit zijn. Voor zo’n felbegeerde hype-wens kunt u gerust ruimte overlaten door één cadeau pas tegen de feestdag zelf aan te schaffen. Maar schoencadeautjes, nuttige pakjes en presentjes die sowieso een succes zijn… begin er nu alvast mee!

Pak het wel planmatig aan. Anders heeft u voordat u het weet juist een idioot grote berg pakjes in de kast liggen. En geeft u daardoor uiteindelijk toch veel te veel uit. Een budget per persoon is daarvoor wel zo handig. Denk vooraf goed na over de verdeling van het beschikbare geld. Schrijf dat op en houd vervolgens ook bij wat u al heeft gekocht. Zo voorkomt u cadeauvergiftiging en saldomishandeling.

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl