Elke dag ander haar

Een frisse coupe zonder dat de schaar erin hoeft. Met de nieuwste producten en kleuringen creëer je in een handomdraai een nieuwe haarlook.

Stylen, kneden en modelleren

Met gel en wax kun je elke dag een andere look creëren. Wat gebruik
je waarvoor?
• Gel zorgt voor een gladde, glanzende en elegante look.
• Wax, pasta, gum, pommade en crème­gel zijn soepele styling­producten voor wie graag met z’n handen in het haar zit.

Nooit meer pluis
Vijf stappen in de mist of mot­regen en je net glad geföhnde haar begint al te pluizen? Gladmakende antipluisproducten zijn berekend op ons vochtige klimaat en houden het haar ook bij een hoge luchtvochtigheid langer glad en glanzend.
• Gladmakend serum transformeert pluishaar in een gladde, glanzende haardos.
• Steilcrème is een glanzende ­crème die je haar beschermt tegen de hitte van de steiltang en het daarna langer pluisvrij houdt.

Kies je kleur
Zelf kleuren is met de moderne kleurproducten een fluitje van een cent. Ze zijn veilig en zacht voor het haar en geven het extra glans. Let erop dat je producten kiest die een goede grijsdekking geven (dit staat op de verpakking).

Kies bij voorkeur voor een lichtere tint, ook al was je oorspronkelijk vrij donker. Een donkere kleur maakt snel ouder, terwijl lichtere nuances zachter en jonger maken. Kies bij twijfel de lichtste tint; je maakt het haar later makkelijker een tint donkerder dan lichter. En bedenk verder dat je minimaal elke vier weken de grijze uitgroei moet bijwerken.

Geen grijze muis
Voor wie niet van nature mooi grijs wordt, zijn gekleurde plukjes de oplossing. Highlights (blonde plukken) of lowlights (donkere plukken) laten grijs haar sprankelen. Tip: dit precisieklusje kun je het beste aan de kapper overlaten.

Krulspul
Gezegend met een krullenbos? Dat is boffen, want krul is dé trend deze winter. Stylingproducten voor krullend haar accentueren de krul, gaan pluis tegen en laten krullen glanzen en dansen.
• Krullencrème accentueert de krul en gaat pluis tegen.
• Krullenmousse verstevigt en versterkt de krul.

Dubbeldik
Naarmate je ouder wordt, sterven er meer haarzakjes af dan dat er nieuwe bij komen. Vandaar dat het haar wat dunner kan worden. Met deze volumetrucjes lijkt het bijna dubbel zo dik.
• Breng stylingmousse aan in handdoekdroog haar.
• Föhn het haar met je hoofd naar voren tot het bijna droog is. Daarna föhn je het over een grote, ronde borstel in model.
• Spray haarlak laagje voor laagje luchtig over het haar.

Blond en grijs in de mix
Grijs haar kan niet geblondeerd worden, omdat het geen kleurpigmenten bevat. Voor wie nog niet helemaal grijs is, kan blonderen wel een optie zijn. De blondeercrème pakt alleen niet op de grijze haren, maar die vallen tussen de blonde lokken veel minder op.

Lees ook:

Bron(nen):
  • Plus Magazine