Feestelijke make-up trends 2010 voor vijftig plussers

Stralend de feestdagen door met een schitterende make-up. Wat is in, en wat is uit? Waar moet u op letten bij het aanbrengen van een feestelijke make-up? Met deze tips en suggesties ziet u er stralend uit.

Wat zijn de make-up trends 2010 en wat is uit?

Zonnebrandbruin is helemaal uit. Net als de bleke teint die vorig jaar in de mode was. Lang leve de naturelle huidskleur en de natuurlijke, volle wenkbrauwen. En, net als in de mode, komen ook make-up trends van vroeger terug: voor 2009 zijn dat de jaren ’60 en de romantische jaren ’20.
De ‘smokey eyes’  waren vorig jaar een grote trend en zijn ook nu nog ‘in’, alleen dan met wat meer kleur dan grijs en zwart.

Tijdens de feestdagen mag uw make-up glimmender en glanzender zijn dan gewoonlijk. Houdt er echter rekening mee dat, wanneer u veel fijne lijntjes en rimpeltjes hebt, u wat mattere producten gebruikt. Dat geldt ook voor de foundation en de poeder.

Een sprankelende oogopslag krijgt u door glanzende oogschaduw zorgvuldig tegen de wimperrand en net onder de wenkbrauw aan te brengen.

Voor make-up is het hetzelfde als met alle andere trends: niet klakkeloos volgen, maar kijken of het bij u past.

Zorgvuldigheid troef

Slordigheid is uit den boze. Voor alle make-up geldt dat deze zorgvuldig aangebracht moet worden. Wenkbrauwen bepalen de gezichtsuitdrukking. Hebt u erg dunne wenkbrauwen? Werk ze dan met een malletje of wenkbrauwpotlood bij. Lees hier meer make-up tips.

Eyeliner is helemaal in om een eigentijds ‘60jareneffect te creëren. Als u uw ogen zwaar opmaakt zorg dan dat uw lippen neutraal zijn en een niet te opvallende kleur hebben.

Dat geldt ook andersom: gebruikt u een felle kleur lippenstift dan moeten de ogen niet te zwaar opgemaakt zijn.

Kapsels

Ook hier geldt: minder nonchalant en wat meer chique. Haren worden zorgvuldig opgestoken, krullen zijn in model gebracht en de korte kapsels hebben geen pieken of woeste plukken.

Voor een feestelijk tintje: bespuit de haren met glanzende haarlak of lak met glimmers.

Trendy kleuren

Oogschaduw:  koffie-, chocoladebruin, paars en goud
Lippen:          koraalrood, oranjebruin of oudroze.
Huidtint:         naturel
Wenkbrauwen: vol van vorm, niet te donker
Mascara:         grijs of bruin

Make-up tips:

  • Hebt u overhangende oogleden? Dan kunt u deze optisch camoufleren door op het bewegende ooglid en vlak onder de wenkbrauw een lichte kleur te gebruiken. Het overhangende deel krijgt een donkerder tint zodat dit als het ware ‘wegvalt’.
  • Wanneer u wat transparante poeder onder uw lippenstift aanbrengt blijft deze beter zitten.
  • Een oranjeachtige tint lippenstift laat uw tanden geler lijken. Een donkerder kleur maakt uw tanden optisch witter.
  • Een natuurlijke kleur blusher niet alleen op de wangen, maar ook heel licht op voorhoofd, neus en kin aanbrengen.
  • Kijk ook bij onze andere make-up tips.