Hoogtepunten van Zweden

Zweden biedt volop mogelijkheden voor een geslaagde vakantie. U kunt er uitstekend terecht voor een stedentrip, voor actieve outdoorvakanties tot boeiende rondreizen maar ook voor skiën of schaatsen. Zoover en Plusonline zetten de 5 best beoordeelde bestemmingen van Zweden voor u op een rij.

Zweden is een vakantiebestemming die van alle markten thuis is. Van prachtige natuur midden in de stad tot heerlijk shoppen in de hipste winkels. Geniet naast Zweedse mode en design ook van de Zweedse cultuur, musea en lokaal eten. Opvallend is dat de top 5 voornamelijk bestaat uit de kleine stadjes en dorpjes waar de vakantieganger vooral geniet van de gezelligheid, natuur en architectuur.

Top 5 best beoordeelde bestemmingen in Zweden

Vimmerby 9,2

Als u Vimmerby zegt dan denken veel mensen direct aan de schrijfster Astrid Lindgren. Veel attracties en bezienswaardigheden zijn dan ook op een of ander manier met haar verbonden. Een andere reden om Vimmerby te bezoeken is het prachtige landschap van Småland met zijn weilanden, bossen en meren waar u in kunt zwemmen. U kunt ook een bezoek brengen aan het Moose Park of een van de golfbanen. “Zweden is een geweldig mooi land en deze plek doet daar niet voor onder. Niet ver van de zee, meren, schitterende natuur en leuke plaatsjes. Het is ook de geboorteplaats van Astrid Lindgren, waar nog vele dingen bewaard zijn gebleven uit de verfilmingen van haar boeken.” Aldus Lucy op Zoover.nl over Vimmerby.

Mariefred 9,0

Mariefred is een klein pittoresk stadje, net een uur buiten Stockholm. Het stadje is rondom het kasteel Gripsholm gebouwd. In de 14e eeuw diende Gripsholm als een fort en in 1530 werd het omgebouwd tot hoe het er nu uitziet. Tegenwoordig is de portrettencollectie van de Zweedse staat daar te vinden. In het stadscentrum vindt u veel restaurants, cafés en winkeltjes. “Gripsholm Slot en de haven zijn echt schilderachtig en het bezoeken waard .”Aldus bezoekers op Zoover.nl over Mariefred.

Gräsmark 8,9

Gräsmark ligt in het centrum van Värmland. Värmland is één grote attractie, een natuurattractie wel te verstaan! Het heeft een bosrijk landschap met ruim 10.000 meren en de langste rivier van zweden, de Klarälven. Een van de populairste attracties is  dan ook vlotvaren op de rivier Klarälven. “Een heerlijke vakantiebestemming voor mensen die van de natuur houden. Alleen wel jammer dat er geen restaurant in het dorp is.” Aldus Rebekka op Zoover.nl over Gräsmark.

Kalmar 8,9

Kalmar was ooit de derde grootste stad van Zweden maar tegenwoordig is het een rustig provinciestadje. Het is gelegen in de provincie Kalmarlän en dat is weer een onderdeel van de landstreek Småland. De belangrijkste bezienswaardigheden: Het kasteel van Kalmar uit de 11e eeuw, het oude centrum met stadsmuur , de kathedraal uit 1660 en het eiland Öland. “Het is lekker authentiek en niet al te groot. Het centrum is beknopt, maar je kunt er alles vinden wat je nodig hebt en het strand is heerlijk om even bij te komen.” Aldus Michelle op Zoover.nl over Kalmar.

Västra Torup 8,9

Västra Torup bevindt zich in de bosrijke omgeving van Noord Skåne. U kunt hier wandelen, kanoën, vissen, golfen, zwemmen of fietsen. De omgeving van Skåne ontleendt zich prima voor een auto- of fietsvakantie omdat er veel te doen is. “ Ideale plek voor wie op zoek is naar rust maar toch nog in de bewoonde wereld wil verblijven.” Aldus Véronique op Zoover.nl over Västra Torup.

Bent u net terug van vakantie? Vergeet dan niet ook uw beoordeling achter te laten op Zoover.nl en lees de ervaringen van andere reizigers.

Bron(nen):
  • Zoover