Tandartsverzekering niet populair

Bijna de helft van de verzekerden is van plan om volgend jaar geen aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Dit blijkt uit een peiling van zorgwijzer.nl

Ongeveer een op de drie Nederlanders is wel van plan een tandartsverzekering af te sluiten en een op de vijf weet het nog niet. Dit jaar hebben ongeveer twee op de drie verzekerden een tandartsverzekering afgesloten en een op de drie niet. Zolang er zich geen calamiteiten voordoen is een tandartsverzekering ook niet echt noodzakelijk. Twee standaardcontroles per jaar kosten namelijk aanzienlijk minder dan €100.

Premie
Veel verzekerden twijfelen nog over wat ze volgend jaar doen, omdat van verreweg de meeste verzekeraars de hoogte van de premie nog niet bekend is. Dit zal de komende weken gebeuren. Bij de enige verzekeraar die de premie al wel heeft bekend gemaakt, DSW, zijn de premies gelijk gebleven.

In praktijk is de hoogte van de premie sterk afhankelijk van de gekozen dekking. Bij een hoge maximale vergoeding, meestal tussen de €1000 en €2000, lagen de premies vorig jaar tussen de €30 en €40 per maand. Bij een lagere maximale vergoeding zijn de premies lager.

Bron: www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2014/bijna-helft-nederlanders-sluit-geen-tandartsverzekering-af-in-2014

Bron(nen):
  • geldenrecht.nl