Trouwen op uw vijftigste

Wat trouwen betreft zijn er nog maar weinig tradities om doorbroken te moeten worden. Of u nu snel wilt trouwen in Vegas, het hetero- of homohuwelijk aangaat of trouwt in een knalrode jurk: het kan allemaal.

Ook is trouwen niet meer aan leeftijd gebonden. Trouwen kan tegenwoordig op elke leeftijd. Maar nu u de 50 gepasseerd bent, en de blijde plannen heeft om weer (of alsnog) in het huwelijksbootje te  stappen; wat zijn dan de do's en dont's op het gebied van uw trouwjurk?

Do's:

 • Kies voor een trouwjurk die bij u past. Bij uw smaak, maar ook bij uw figuur en stiekem toch ook een beetje bij uw leeftijd. Dat betekent niet meteen dat u zedig in de hooggesloten top moet, maar wel dat u dat minuscule glitterjurkje toch beter veilig in de winkel kunt laten hangen.
 • Voor een bruidsjurk in een mooie kleur gaan. Tegenwoordig zijn er gelukkig niet alleen maar witte trouwjurken meer beschikbaar, maar rukt ook de gekleurde trouwjurk op. Er zijn zelfs bruidsmodewinkels die zich specialiseren in gekleurde bruidsmode.
 • Een trouwjurk met een mooi mouwtje nemen. Bijvoorbeeld bewerkt met kant of kraaltjes. Dat kan vaak nét even wat eleganter en meer glamoureus staan dan een mouwloze trouwjurk.
 • Als u denkt dat u het kunt hebben (waarom ook niet?), ga dan voor een kortere bruidsjurk. Denk: de lengte van een klassiek mantelpakje van Chanel. Zeker als u in het hoogseizoen trouwt, is een korte trouwjurk veel comfortabeler dan een lang exemplaar. 
 • Kiezen voor mooie, elegante schoenen die passen bij uw jurk. Schoenen kunnen een trouwoutfit maken of breken. Het perfecte paar tilt uw bruidsjurk naar een hoger niveau.
 • Een mooie stola om uw schouders dragen, een elegant jasje aantrekken of iets anders klassieks uitzoeken om uw outfit mee te complementeren.
 • Voor een outfit gaan waarin u er jonger uitziet of zich jonger voelt. Maar waarom zou u niet gewoon uw fabulous fifties uitdragen?

Dont's:

 • Kiezen voor een jurk die bij Jennifer Lopez, Christina Aguilera of Britney Spears past. Kijkt u de kunst liever af bij prachtige dames op leeftijd als Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Meryl Streep of actrice Helen Mirren.
 • Voor een bruidsjurk in een fluorkleur gaan. Boven de leeftijd van vijftien zeggen wij: niet meer doen. 
 • Voor een trouwjurk zonder mouwen kiezen. Naarmate de jaren verstrijken, worden bij veel vrouwen de bovenarmen wat zachter. Een jurk met een kort mouwtje of misschien wel een lange mouw staat dan wellicht beter.
 • Een ultrakorte bruidsjurk uitzoeken. Dat wordt al snel heel ordinair boven de leeftijd van achttien jaar. Elegant kort is: tot op de knie.  
 • Gemaksschoenen aantrekken. Als u 50+ bent, hoeft u echt nog lang niet aan de slofschoentjes! Er zijn tegenwoordig heel veel comfortabele schoenen te krijgen die ook nog eens elegant zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor mooie, comfortabele ballerina’s onder uw bruidsjurk.
 • Voor de stoffige, stijve look gaan omdat u denkt dat dat beter bij uw leeftijd past. Durf te kiezen voor modern! Gekleurde bruidsmode, bruidsmode met print, kekke accessoires; het kan allemaal!
 • Denken dat u niet meer in de hippe jurk kunt. Natuurlijk kan dat wel! U hoeft zich echt niet te verstoppen in een oubollige jurk. En wie zei dat ook al weer: “Age is nothing but a state of mind...”

In samenwerking met Assepoester Trouwjurken

2 Comments

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 7-3-2016 - 13:15

De ene 50+ is de andere niet.

Door jans (niet gecontroleerd) op ma, 11-5-2015 - 11:16

Ik ben,50 en trouw in een echte witte trouwjurk, en begrijp niet waarom dat niet zou kunnen. Die regels zijn ook gewoon bedacht door mensen. Dus ik draag wat ik mooi vindt.