Stelling: er zijn te veel programma's op tv die taboes willen doorbreken

Plus-columnist Koos Postema snapt niet dat televisieprogramma's nog het doel hebben om taboes te doorbreken, zoals seks en drugs. Volgens hem zijn er geen taboes meer. Bent u het met hem eens?

De 85-jarige oud-coryfee van de VARA noemt bijvoorbeeld het programma 'Hotel Sophie'. Hierin praat Sophie Hilbrand met mensen over bijvoorbeeld seks in langdurige relaties en de invloed van porno, maar ook over seks op latere leeftijd. "Dat moet je niet doen", zegt Koos. "Praten over oude mensen en hoe ze het doen of niet doen. Stel je voor dat jij als zoon van twintig je moeder op televisie hoort vertellen wat ze allemaal in bed doet."

Het Hilversumse icoon vindt dat de VARA nooit met omroep BNN had moeten fuseren: "Daar heb ik erg veel verdriet van, BNN is een sensatieomroep." Koos Postema was tientallen jaren in dienst van de VARA.

Vindt u ook dat te veel programma's op tv taboedoorbrekend willen zijn? Breng uw stem uit en laat onderaan een reactie achter.

12 Comments

Door Rein (niet gecontroleerd) op vr, 19-1-2018 - 19:33

Er zijn domweg veel te veel zenders, en die hebben in doorsnee totaal niets te zeggen dus gaan ze dingen doen in de hoop op te vallen.

Door Wikram Bhagwandin (niet gecontroleerd) op za, 18-11-2017 - 15:47

Advies: neem het ziggo totaalpakket inclusief replay tv. Je kunt met 1 week terugwerkende kracht zowat alles bekijken. Ik kies alleen wat me interesseert...docu's, speelfilms en laat de rest links liggen. Is er niks op tv....gaat netflix aan. Voor ieder wat wils,ik laat zeker de publieke omroepen mij niet hersenspoelen met linkse politieke correcte BULLSHIT.

Door giel zinken (niet gecontroleerd) op vr, 17-11-2017 - 14:36

Er gaan VEEL te VEEL programma,s over seks,elke quiz en praatprogramma,s gaan over seks,waarom en hoe de meesten vrouwen erbij lopen is de kat op het spek binden.Men heeft geen fatsoen meer.

Door J.B. (niet gecontroleerd) op vr, 27-10-2017 - 17:34

Ik kijk heel vaak geen tv meer wat je ziet is inderdaad seks en roken zijn allemaal verslaaft die artiesten en acteurs ,lees wel een goed boek.

Door Harry (niet gecontroleerd) op wo, 25-10-2017 - 14:48

Natuurlijk is er teveel onzin op de tv, maar daar kijk je toch niet naar? Bij ons gaat de tv nooit voor half 10 aan. En dan kijken we naar programma's die we eerder (vooral op zondag) hebben opgenomen: Het Vermoeden, De Verwondering, Allah in Europa, De Kist, Andere Tijden, sommige reisprogramma's en andere. Interessante gesprekken op rustige toon, dialogen over zingeving etc. Dan blijkt dat de tv ook veel moois te bieden heeft.

Door joca (niet gecontroleerd) op wo, 25-10-2017 - 10:28

Ben het helemaal eens met de vorige schrijvers.
Veel onbenullige, nutteloze en met sex doorspekte TV, zowel in woord als daad.
Gek hè dat veel jeugd geen idee meer heeft van de betekenis van normen en waarden!
Ben ook allang uitgekeken op alle programma's met bekende Nederlanders.
Programma-makers bedenk eens iets opbouwends!!
Schaam me soms dat ik puur Nederlands ben.
Maar ben ook blij dat er nog normale jeugd bestaat die zich niet laten meesleuren in dat domme gedoe.

Door van donschot (niet gecontroleerd) op di, 24-10-2017 - 18:46

Seks op latere leeftijd is nu juist een heel goed programma, omdat daar onnodig geheimzinnig over wordt gedaan. En het zorgt ervoor dat jongeren er anders tegen aan gaan kijken. Laat maar eerder het teveel aan praatprogramma's weg.

Door Han (niet gecontroleerd) op di, 24-10-2017 - 16:17

Helemaal met Koos eens. Je wordt er niet goed van. Als je de t.v. aanzet is er altijd sex in een stuk of gesprek. Wordt teveel gedaan en inderdaad: als de kinderen 's avonds stiekem kijken op bed of zo?

Door Dirk Stam (niet gecontroleerd) op ma, 23-10-2017 - 11:04

Een zeer klrine groep bepaalt in Nederland wat de meerderheid te doen staat en moet volgen.
Wat mij betreft wordt het hoog tijd dat er een bezem wordt gehaald door alle onbenullige en dwingende vernieuwingen.
Pak gelijk ook maar alle nieuwerwetse Engelse kreten maar aan zoals dat nieuwe woord voor waar de man mag hobbyen, vroeger hette dat de hobbykamer of knutselhoek. Die nieuwe kreet ben ik nu al vergeten, maar klinkt net zo verschrikkelijk als KIDS enzovoort.

Door De Frysk (niet gecontroleerd) op wo, 18-10-2017 - 02:24

Taboes zijn van alle tijden. Vertonen zich echter met andere accenten of in een ander tijdperk met veranderde waarden en normen.Seks op latere leeftijd of in een langdurige relatie is absoluut een voorbeeld van zo'n taboe dat nu doorbroken wordt.