Stelling: het is terecht dat politieagenten alleen nog reageren op spoedeisende meldingen

Afgelopen maandag riepen de politiebonden alle agenten op om alleen nog maar te reageren op spoedeisende meldingen. Op deze manier willen de bonden aandacht vragen voor een betere cao. Wat vindt u van deze actie? Breng uw stem uit en reageer!

Vanaf begin dit jaar voeren politieagenten al actie, zonder overlast voor burgers. Volgens bestuurslid van de Nederlandse Politiebond, Albert Springer, is het nu tijd voor stevigere acties.

Levensbedreigende situaties

Tijdens de geplande acties gaan agenten alleen nog maar naar spoedeisende meldingen, zoals levensbedreigende situaties en ernstige verkeersongevallen. Bij een burenruzies, overlast of blikschade komen agenten alleen wanneer ze denken dat dit noodzakelijk is. De bonden willen de staking elke week met een dag verlengen, tot er een nieuw voorstel komt. De acties duren maximaal zeven weken.

Wat vindt u?

Hebben politieagenten het recht om op deze manier actie te voeren of moeten ze altijd klaar staan voor de burgers? Breng rechtsboven uw stem uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!

Bron(nen):
Trefwoorden:

12 Comments

Door Hans (niet gecontroleerd) op di, 10-11-2015 - 21:19

Politiemensen vooral op de straat verdienen veel meer salaris!ze zorgen voor uw veiligheid om de criminelen,moordenaars,drugshandelaar,verkrachters op te pakken.dus bescherm uw ouders en de toekomst van uw kinderen

Door Hans (niet gecontroleerd) op di, 10-11-2015 - 21:09

Wij vinden dat de politie,vooral de agenten op straat zeker flink wat meer salaris verdienen!beseffen jullie wat voor gevaarlijk werk dat ze doen?en dat voor onze veiligheid!!het ligt aan de regering dat ze niet alles mogen en de criminelen wel.de politie moet altijd toestemming vragen aan de meerdere en wat doet de crimineel? Precies overvallen,kinderen verkrachten,drugs verhandelen,moorden etc.etc.denk aan uw ouders en je kinderen hen toekomst dat die veilig zijn !!!

Door Ben Emmerik (niet gecontroleerd) op do, 13-8-2015 - 12:12

laat de politie meer waarschuwen en niet meteen bekeuren. In auto geen riem om, prima is risico voor de inzittenden dus alleen risico uitleggen. lampje kapot waarschuwen etc etc

Door Jan (niet gecontroleerd) op do, 13-8-2015 - 11:35

Laat ze aan het werk gaan, of zoek een andere baan die dan zoveel meer verdiend.
Veel succes bij het vinden van zo'n beter betaalde baan.

Vergeet niet dat ik met samen met al die andere hard werkende Nederlanders uw salaris betaal.
U als politie veel meer in de knip erbij en wij dan evenveel eraf/minder in de knip, het moet toch ergens vandaan komen.

En stop met het gebruiken van de materialen (auto's en dergelijk) van de werkgever om de stakingen kracht bij te zetten, daarvoor heeft u dat ook niet ter beschikking gekregen. Ook dat betalen wij de hardwerkende Nederlanders.

Denk daar dan ook maar eens over na en niet allen over uw eigen inkomen.

Door J.J.A. de Kok (niet gecontroleerd) op ma, 10-8-2015 - 16:51

Met staken tref je veelal de verkeerde groep mensen. En, zeker in het geval nu met de politie-ambtenaren, je verliest je geloofwaardigheid.
Overleg en nog eens overleg, daarmee behoud je je eigen geloofwaardigheid naar een ieder toe.
Op termijn zal het staken zich tegen de staker keren met alle nare gevolgen van dien.

Door Ruud Zijp (niet gecontroleerd) op do, 6-8-2015 - 22:23

Goeie aktie is geen bekeuringen uitschrijven, komt er ook geen geld binnen. Onschuldige burgers pesten is geen optie. vr. gr.

Door E. Prince (niet gecontroleerd) op do, 6-8-2015 - 12:50

Heel terecht deze stakingen. Het wordt hoog tijd, dat deze beroepsgroep beter betaald wordt en veiliger kan werken en dat er meer agenten in dienst komen. De chaos in Nederland wordt steeds groter. Regels zijn er om gehandhaafd te worden, maar velen doen maar wat men zelf leuk vindt. Dat loopt uit de hand. En dat voetbal zoveel politie nodig heeft, ligt aan het voetbalpubliek. Zij maken er vaak een zootje van. Bij bijna of wellicht geen enkele andere sport is politiebegeleiding nodig.
Voetbalpubliek, houdt zelf een een spiegel voor!!!! Het voetbal is verziekt en de clubs moeten dan zelf maar bewaking inschakelen en betalen. Het Nederlandse volk heeft voor zoveel belangrijkere zaken de politie hard nodig.
Politie, ik wens jullie heel veel succes bij de onderhandelingen met deze onnozele en voor eigen belang gaande regering.

Door Co Alberts (niet gecontroleerd) op do, 6-8-2015 - 11:05

Na 7 jaren van financiële onderdrukking en dalende pensioenen is het voor ALLE ambtenaren tijd om in actie te komen. Ook militairen. Geen pang pang roepen tijdens oefeningen maar in Den Haag.

Door R. Besseling (niet gecontroleerd) op do, 6-8-2015 - 11:03

Ik vind dit een goede zaak, deze mensen zorgen voor orde en veiligheid. Soms tenkoste van hun eigen veiligheid. Ze zijn altijd paraat en verdienen veel te weinig. En v.w.b. het staken bij voetbalwedstrijden, als alle voetballers van hun topsalaris wat inleveren dan kunnen de clubs hun eigen veiligheidsdienst oprichten.

Door R. Besseling (niet gecontroleerd) op do, 6-8-2015 - 11:03

Ik vind dit een goede zaak, deze mensen zorgen voor orde en veiligheid. Soms tenkoste van hun eigen veiligheid. Ze zijn altijd paraat en verdienen veel te weinig. En v.w.b. het staken bij voetbalwedstrijden, als alle voetballers van hun topsalaris wat inleveren dan kunnen de clubs hun eigen veiligheidsdienst oprichten.