Stelling: het nieuwe noodpakket voor Griekenland is een goede zet

Afgelopen maandag zijn de regeringsleiders van de Europese Unie het eens geworden over nieuwe noodsteun aan Griekenland. Daarmee is voorkomen dat Griekenland uit de eurozone stapt. Wat vindt u? Hebben de regeringsleiders met het nieuwe steunpakket erger voorkomen? Of had Griekenland eigenlijk uit de Euro gemoeten?

Het leek er even op dat Griekenland zou vertrekken uit de Euro. Met een nieuwe steunpakket hebben de regeringsleiders dit weten te voorkomen. Het land staat nu strenge bezuinigingsmaatregelen te wachten, zoals een verhoging van de btw en de pensioenleeftijd. In ruil daarvoor krijgt Griekenland 80 miljard euro om de schuldenlast te verlichten. Ook worden de banken met dit geld versterkt. Athene moet haar staatsbezittingen onder toezicht verkopen. Met de opbrengst hiervan moet de Griekse staatsschuld op termijn met 50 miljard euro worden afgebouwd.

Economie verstevigen

Volgens minister-president Rutte is de lijst van maatregelen de enige manier om de economie van Griekeland te verstevigen. Toch staat niet iedereen positief tegenover de nieuwe maatregelen. De Duitse econoom Hans-Werner Sinn zegt zelfs dat Griekenland zo snel mogelijk uit de Euro moet stappen. Alleen dat kan het land zijn lonen en prijzen sterk genoeg verlagen om de werkloosheid aan te pakken.

Wat vindt u?

Is het nieuwe steunpakket een goede zet? Of had Griekenland eigenlijk uit de Euro gemoeten? Breng rechtsboven uw stem uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!

 

Bron(nen):

1 Reactie

Door johannes1 (niet gecontroleerd) op vr, 17-7-2015 - 14:49

GÉéN C E N T MEER NAAR GRIEKENLAND !

Géén verdere steun meer aan dát land.
Ze moeten zelf maar de gevolgen ondervinden van het jarenlang eten uit de ruif van de rijkskas en daarna ook nog eens uit die van de Europese steun.
ALS er nu weer geld naar toe gaat, dan worden de arme mensen nog niet geholpen, maar gaat 't naar 'de ouwe jongens ', die de weg goed kennen.
Neen ; stop er mee. Als ze 't geld halen bij de grote jongens en de bootbezitters, dan hebben ze nog ruimschoots een overschot.
Exit : so-what ?
dán zitten ZIJ pas echt voor 't naadgaren.
laat ze maar modderen.
besteed het geld maar hier te lande aan ze zorg en armen; genoeg werk a d winkel .