PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: hoe ouder ik word, hoe gelukkiger ik ben

Nederlanders zijn een gelukkig volk, blijkt uit onderzoek van het CBS: 88 procent van de volwassenen omschrijft zichzelf als 'gelukkig'. De mate van geluk heeft met allerlei factoren te maken.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voert het ‘geluksonderzoek’ sinds 2013 uit. Als we kijken naar de afgelopen jaren, blijkt dat de mate van geluksgevoel maar weinig verandert. In het World Happiness Report van de VN, een rapport dat landen rangschikt op basis van het geluk van hun burgers, staat Nederland op de zesde plaats.

Gezondheid

Vooral gezondheid is een belangrijke factor in iemands geluk. Opvallend is dat mensen in Friesland zich over het algemeen gelukkiger voelen dan bijvoorbeeld landgenoten die in Zuid-Holland wonen (91 om 84,6 procent). Ook dat is weer te verklaren aan de hand van gezondheid; de gemiddelde Fries is iets gezonder dan de gemiddelde Zuid-Hollander.

Relatie

Daarnaast speelt het wel of niet hebben van een partner een grote rol. Mensen met een (goede) relatie voelen zich vaak gelukkiger dan mensen met relatieproblemen en alleenstaanden.

Hoe ouder, hoe gelukkiger?

Of leeftijd een rol speelt in geluksgevoel is niet duidelijk. Is dat bij u wel het geval? Onze stelling luidt: 'hoe ouder ik word, hoe gelukkiger ik ben'. Stem eens of oneens en laat hieronder een reactie achter.

Stelling: hoe ouder ik word, hoe gelukkiger ik ben

Reactie toevoegen