Stelling: Ik ben gezonder gaan eten door corona

Door gezond te eten ondersteun je je weerstand en daarmee is je lichaam beter in staat om ziekmakende bacteriën en virussen te bestrijden. Bent u gezonder gaan eten om uzelf te wapenen tegen het coronavirus?

Door te eten volgens de Schijf van Vijf krijg je alle goede stoffen binnen die je nodig hebt, zoals mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels, aldus het Voedingscentrum. Daarmee houd je je weerstand op peil. Hoe hoger je weerstand, hoe minder groot de kans is om ziek te worden.

Ik eet gezonder

Misschien eet u tijdens de coronacrisis bewuster dan daarvoor. U varieert bijvoorbeeld meer met eten, of zorgt ervoor dat u écht voldoende groente en fruit binnenkrijgt. Ongezonde snacks laat u vaker staan.

Ik eet niet gezonder

Of u eet nu helemaal niet gezonder. Bijvoorbeeld omdat u vóór de coronacrisis ook al gezond at, niet zo bang bent om besmet te raken met het virus of het heel lastig vindt gezond te eten.

Stelling

We zijn benieuwd naar uw mening. Reageer hieronder op onze stelling. Helemaal onderaan het artikel kunt u ook een reactie achterlaten. Houd er rekening mee dat we uw reactie mee kunnen nemen in een vervolgartikel op deze site.

Reactie toevoegen

39 Comments

Door Nilly (niet gecontroleerd) op do, 4-8-2022 - 07:50

Ik eet altijd al gezond

Door Alberto Webbink (niet gecontroleerd) op zo, 21-11-2021 - 08:10

Eet vrijwel 99% gezond.

Door Hans (niet gecontroleerd) op di, 25-5-2021 - 23:29

Nog gezonder? At al gezond vóór C.

Door P den Hartog (niet gecontroleerd) op wo, 19-5-2021 - 11:44

Bewuster gaan eten.

Door Wim/Utrecht (niet gecontroleerd) op ma, 17-5-2021 - 10:15

Dan was deze reactie ook overbodig..

Door Wim/Utrecht (niet gecontroleerd) op ma, 17-5-2021 - 10:11

Zeker gezonder gaan eten. Omdat ik merkte dat ik door het gemis aan sport minder eiwitten nodig heb.
En gestopt met roken. Nog 2 weken dan krijg ik mn 2e vaccinatie en durf ik weer op de racefiets te gaan. Ben benieuwd......

Door Jojp (niet gecontroleerd) op di, 4-5-2021 - 12:39

@Anis, positieve test is geen besmetting en ziek worden heeft met hoe je zelf in je vel zit te maken. Met blikvoer en binnen zitten, verlaag je je weerstand.

Door Maria (niet gecontroleerd) op di, 4-5-2021 - 08:25

@Dixter heeft gelijk! Taalkundig en qua betekenis is het een rare stelling! Hoewel men de strekking wel zal begrijpen. Gezond eten deed ik altijd wel, nog meer bewegen en goede nachtrust zijn ook van vitaal belang. Worden pas in de zomer gevaccineerd.

Door Rik Tilanus (niet gecontroleerd) op ma, 3-5-2021 - 16:57

We aten al goed en gezond, voor corona, maar door het langdurige thuiswerken sluipt er nu wel eens een snack tussendoor...We eten weinig vlees (2 x pw max), maar als we vlees eten dan wel liefst een stukje goed biologisch vlees.

Door Anis Nerekom (niet gecontroleerd) op vr, 19-2-2021 - 10:34

Wij zijn minder gezond gaan eten. door besmettingsgevaar in winkels doe ik eens in de 2-3 weken boodschappen. Versproducten blijven niet zo lang goed, dus zijn we meer potjes en blikgroenten gaan gebruiken en eten we vaker iets van pizza of pannekoeken.