Stelling: Ik ben voorgoed gestopt met alcohol drinken

Een poosje geen alcohol drinken, wordt steeds populairder. Dit jaar doet een recordaantal Nederlanders mee aan Dry January. Er zijn ook mensen die helemáál geen druppel bier of wijn meer drinken. Bent u ook voorgoed gestopt met alcohol?

Ja, ik ben voorgoed gestopt met alcohol

U vond de gezondheidsnadelen van een glas alcohol misschien niet meer opwegen tegen het genot van een glas wijn of bier. Stoppen met alcohol heeft al na zeven dagen een positief effect op uw lichaam. U slaapt beter, heeft meer energie, een grotere kans op een gezond gewicht, minder last van maagzuur en het verlaagt de kans op hartziekten en beroerten. Als u helemaal geen alcohol meer drinkt, kies dan onderaan dit artikel voor de optie 'ja'.

Nee, af en toe een glas alcohol moet kunnen

Misschien geniet u heel erg van een goed glas wijn, of een ijskoud biertje en vindt u het niet nodig om dat voorgoed te laten staan. Een glas alcohol associëren we ook vaak met gezelligheid, dus als vrienden of familieleden komen eten, zetten we graag een flesje wijn op tafel. Drinkt u regelmatig alcohol? Kies dan hieronder voor de optie 'nee'.

Stelling

Reactie toevoegen

63 Comments

Door rins (niet gecontroleerd) op wo, 4-8-2021 - 08:14

ben 74jaar drink al jaren geen alcohol meer, ik woon in een appartement met ontmoetingsruimte, maar zie nu het verschil duidelijk. Ik wandel nog 8km per dag, terwijl de alcohol drinkers de ene na de andere ziekenhuis opnames hebben [kan mij natuurlijk ook overkomen] al verklaren wel dat ik niet gezellig ben.

Door Gerrit (niet gecontroleerd) op do, 8-4-2021 - 19:25

Veel drinken houd je bloed dun zeker met dat zenica vaccin

Door Carrie (niet gecontroleerd) op do, 8-4-2021 - 18:38

Ik ben gestopt met alcohol, maar ik neem nu een alcohol vrij wijntje

Door Geert peters (niet gecontroleerd) op zo, 4-4-2021 - 13:13

Zoals met alles: overdaad - schaadt. Maar af en toe een alcoholisch drankje is gewoon lekker. Als het aan al die gezongheidsgoeroes ligt dat eten we volgend jaar alleen nog maar zaden en noten. Nou.. veel plezier ermee maar ik doe niet mee.

Door Marion (niet gecontroleerd) op do, 1-4-2021 - 10:02

1.5 jaar geleden gestopt met roken (7e poging) toen ook meteen gestopt met drinken. Deze keer lukt het mij om gestopt te blijven met roken!

Door Jaap (niet gecontroleerd) op zo, 28-3-2021 - 11:14

@JesseH: wat een belachelijke opmerking van die 'specialiste'! Alcohol is een directe veroorzaker van kanker; sterker nog, het is de grootste veroorzaker van kanker! De meeste vrouwen die borstkanker krijgen blijken alcohol te drinken. En dan hebben we het niet over veel drinken of elke dag drinken! Af en toe een glaasje kan het al veroorzaken. Het zet zich letterlijk vast in de borst. Waarschijnlijk praat deze dame het voor zichzelf goed (velen in de gezondheidszorg willen de gevaren van alcohol niet zien). Mocht u, en anderen natuurlijk ook, zich eens willen verdiepen in de relatie alcohol - kanker dan kan ik u het boek 'OP UW GEZONDHEID'van Rene Kahn aanraden. Er is zelfs een relatie tussen alcohol en de geestelijke achterstand bij sommige kinderen!!!

Door Imsur (niet gecontroleerd) op vr, 12-2-2021 - 22:38

Ik ben op mijn 18e gestopt in militaire dienst waar ik achter de compagniesbar werkte toen ik mijn rijbewijs gehaald heb.
Ja, ik weet het: combinatie van weinig doorzettingsvermogen (ik vond de meeste drankjes niet lekker), eigenwijs van karakter (de meesten beginnen dan pas te drinken dus ook een reden om te stoppen) en gezond verstand (ik kon alles veel beter met drank op en dat leek me niet logisch em gevaarlijk met autorijden)

Door Willianne (niet gecontroleerd) op di, 9-2-2021 - 20:01

Jesse, je praat d'r dubbel van......... ik heb laatst 'n jeneverglaasje Bailey's genomen op mijn verjaardag en met Kerst warme chocomel met 'n scheut Malibu èn slagroom. dat zijn óók 2 glaasjes, maar dan voor 'n heel jaar: proost! voorgoed stoppen hoef ik dus niet, wèl rond Kerst?

Door Maria (niet gecontroleerd) op di, 9-2-2021 - 11:35

@Jesse H.: dat is nog eens een fijne specialiste! Inderdaad leef je maar een keer: eeuwig!

Door Hans (niet gecontroleerd) op za, 30-1-2021 - 11:27

Ben ook sinds een half jaar gestopt . Ik heb via een kerstpakket een heerlijk 00 biertje van Swinckels ontdekt . Moeite waard om te proberen .