Stelling: Ik ben voorgoed gestopt met alcohol drinken

Een poosje geen alcohol drinken, wordt steeds populairder. Dit jaar doet een recordaantal Nederlanders mee aan Dry January. Er zijn ook mensen die helemáál geen druppel bier of wijn meer drinken. Bent u ook voorgoed gestopt met alcohol?

Ja, ik ben voorgoed gestopt met alcohol

U vond de gezondheidsnadelen van een glas alcohol misschien niet meer opwegen tegen het genot van een glas wijn of bier. Stoppen met alcohol heeft al na zeven dagen een positief effect op uw lichaam. U slaapt beter, heeft meer energie, een grotere kans op een gezond gewicht, minder last van maagzuur en het verlaagt de kans op hartziekten en beroerten. Als u helemaal geen alcohol meer drinkt, kies dan onderaan dit artikel voor de optie 'ja'.

Nee, af en toe een glas alcohol moet kunnen

Misschien geniet u heel erg van een goed glas wijn, of een ijskoud biertje en vindt u het niet nodig om dat voorgoed te laten staan. Een glas alcohol associëren we ook vaak met gezelligheid, dus als vrienden of familieleden komen eten, zetten we graag een flesje wijn op tafel. Drinkt u regelmatig alcohol? Kies dan hieronder voor de optie 'nee'.

Stelling

Reactie toevoegen

57 Comments

Door Imsur (niet gecontroleerd) op vr, 12-2-2021 - 22:38

Ik ben op mijn 18e gestopt in militaire dienst waar ik achter de compagniesbar werkte toen ik mijn rijbewijs gehaald heb.
Ja, ik weet het: combinatie van weinig doorzettingsvermogen (ik vond de meeste drankjes niet lekker), eigenwijs van karakter (de meesten beginnen dan pas te drinken dus ook een reden om te stoppen) en gezond verstand (ik kon alles veel beter met drank op en dat leek me niet logisch em gevaarlijk met autorijden)

Door Willianne (niet gecontroleerd) op di, 9-2-2021 - 20:01

Jesse, je praat d'r dubbel van......... ik heb laatst 'n jeneverglaasje Bailey's genomen op mijn verjaardag en met Kerst warme chocomel met 'n scheut Malibu èn slagroom. dat zijn óók 2 glaasjes, maar dan voor 'n heel jaar: proost! voorgoed stoppen hoef ik dus niet, wèl rond Kerst?

Door Maria (niet gecontroleerd) op di, 9-2-2021 - 11:35

@Jesse H.: dat is nog eens een fijne specialiste! Inderdaad leef je maar een keer: eeuwig!

Door Hans (niet gecontroleerd) op za, 30-1-2021 - 11:27

Ben ook sinds een half jaar gestopt . Ik heb via een kerstpakket een heerlijk 00 biertje van Swinckels ontdekt . Moeite waard om te proberen .

Door Jesse h (niet gecontroleerd) op do, 28-1-2021 - 21:47

Kwam in het ziekenhuis in contact met een oncologisch radiologe specialiste in ziekenhuis die vroeg of ik ook alcohol dronk ik zei 2 glazen daags ze zei dat heb je goed als je het lekker vind moet je het doen je leeft maar één keer en zei ze ik doe het zelf ook ik vind het lekker.

Door Maria (niet gecontroleerd) op di, 26-1-2021 - 10:53

Volg al jaren de blauwe zones op de wereld, het z.g. mediterraan dieet, mensen die hoge leeftijden bereiken op aarde. Door buiten te zijn, gezond eten, goed glas wijn op zijn tijd en soc. contacten. Zo leef ik ook en ben kerngezond. Fijne, gezellige momenten op de dag maken dat we het prima volhouden. Daar hoort af en toe een goed glas zeker bij.

Door bjm ten cate (niet gecontroleerd) op zo, 24-1-2021 - 18:41

ik ben al gestopt met roken, vreet groenten als een konijn, krijg nog maar 4x per week vlees op het bord en nu ook nog mijn neutje inleveren? Waar blijft die Pil van Drion ?!

Door Wim (niet gecontroleerd) op zo, 24-1-2021 - 17:26

Was al jaren een stevige drinker en merkte dat mijn relatie daaronder ging lijden.
Ben toen resoluut gestopt. Drink sinds november 2012 (dus meer dan 8 jaar) geen alcoholhoudende drank meer en eigenlijk heeft mij minder moeite gekost dan ik had verwacht.
Het grote voordeel is dat, naast het verbeteren de relatie, je conditie en gezondheid een stuk beter wordt.

Door Andre (niet gecontroleerd) op do, 21-1-2021 - 20:53

Drink de laatste weken elke avond 1 Alcoholvrij biertje zo rond 22.00 uur en als je eraan gewend bent smaakt dat prima, mis daarom de alcohol ook niet.

Door Adrie (niet gecontroleerd) op wo, 20-1-2021 - 16:22

Vier jaar ben ik van de drank af.. Toch mis ik het nog elke dag. Ik dronk echt teveel, maar toch wist ik het nog in de hand te houden. Ik had ook nooit last van katers of zo. Ik vind het leven saai zonder drank. Toch begin ik er niet meer aan, want dat zou toch desastreus worden.