Stelling: Ik heb een vakantie in eigen land geboekt

Bij Nederlandse vakantieparken, hotels en huisjes stromen de boekingen sinds ruim anderhalve week binnen. Het goede weer en de feestdagen deze maand maken dat veel Nederlanders besluiten eropuit te trekken. Heeft u ook een (mini)vakantie in eigen land geboekt?

Uit een rondgang van het Algemeen Dagblad bleek vorige week dat we met name op zoek zijn naar vrijstaande bungalows in de natuur. Plekken waar je de ruimte hebt en niet te dicht op elkaar zit. Campings en grootschalige parken lijken nog vermeden te worden.

Versoepelingen

Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen durven veel mensen weer vaker eropuit te gaan, maar dat geldt nog lang niet voor iedereen. Sommige mensen blijven liever nog even thuis. Bijvoorbeeld vanwege de drukte. Tijdens het hemelvaartweekend werd het op sommige plekken in ons land zo druk dat toegangswegen afgesloten moesten worden.

Stelling

Heeft u al een vakantie in eigen land geboekt? Of ziet u dat voorlopig nog niet zitten? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

34 Comments

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 6-7-2020 - 11:44

Als het niet echt nodig is zou ik in eigen land blijven. Het virus is ook via het buitenland binnen gekomen en is in veel landen nog niet weg.

Door Anoniem.... (niet gecontroleerd) op zo, 5-7-2020 - 18:41

Ik begrijp het allemal best..NIET op vakantie kunnen naar andere bestemmingen,dus boek ik maar hier een vakantie...?? Fijn...,echter hoe vaak willen mensen niet zorgeloos ontspannen als ze vakantie hebben..??? Ik ben bang dat dat ZORGELOOS snel overgaat in onverantwoord gedrag...Men neemt het niet meer zo nauw allemaal,want men is hier om zich te ontspannen..en constant die Corona-druk in je nek voelen,draagt daar niet echt aan bij....

Door Margret (niet gecontroleerd) op zo, 5-7-2020 - 12:48

Jammer dat achter "nee", "Ik durf dat nog niet" staat. In onze situatie geldt, "Nee, want wij gaan met de caravan naar het buitenland. " Zo kan iemand anders op een afgezet stukje strand gaan liggen, in onze plaats.

Door gvankraaij (niet gecontroleerd) op do, 2-7-2020 - 19:29

veilig genoeg

Door Jan Sijbring (niet gecontroleerd) op do, 2-7-2020 - 16:29

Drukte in de supermarkten ligt mede aan dubbele winkelwagentjes
E-bikes afstellen op 20 km zowel binnen- als buiten de bebouwde kom. Degene die wel harder wil dient een helm te dragen.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 1-7-2020 - 12:03

?

Door Alouis Brouwer (niet gecontroleerd) op wo, 1-7-2020 - 08:43

we blijven lekker in Nederland, weekje vakantiepark en daarna dagjes uit naar leuke dingen, op de fiets en met het openbaar vervoer

Door Imke Molenhuis (niet gecontroleerd) op di, 23-6-2020 - 21:57

Wij gaan op de fiets een midweek naar Landal. 12 dagen Griekenland hebben we geannuleerd.

Door Bouten-Silvertand (niet gecontroleerd) op di, 23-6-2020 - 20:50

Hadden rondreis groot Brittannië geboekt, gaan nu elfsteden fietsen.

Door Pieter (niet gecontroleerd) op di, 16-6-2020 - 20:54

Hadden een reisje geboekt naar Oostenrijk, maar ja dat ging dus niet door. Nu gaan we lekker naar Makkum.