Stelling: Ik hou mijn hart vast voor de energiekosten in de komende winter

Getty Images

Energieprijzen blijven stijgen en experts waarschuwen voor extra kostenposten van honderden euro’s per jaar. Ziet u de winter met zorg tegemoet?

Volgens het Nibud raken deze prijsstijgingen niet alleen de laagste inkomens, maar zal één op de drie gezinnen iets moeten gaan doen aan het uitgavenpatroon. Een gemiddeld gezin betaalt nu bijna 4000 euro méér aan energie dan een jaar geleden. Voor veel huishoudens komt die klap pas later, omdat ze een nog lopend energiecontract hebben. Als dat straks afloopt, schieten hun maandlasten alsnog omhoog.

Hoe is dit voor u? Maakt u zorgen om de sterk gestegen energiekosten? Of ziet u wel wat er op u afkomt?

Stelling: Ik hou mijn hart vast voor de energiekosten in de komende winter

Keuzen
Auteur 
  • Lenny Langerveld

Reactie toevoegen

Comment

  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Reacties

Mijn energiekosten zijn grotendeels gelijk gebleven, ik stook al een jaren weer een petroleumkacheltje, in België petroleum halen a 250 € zorgt ervoor dat mijn heerlijk warm en betaalbaar is.

Ik slaap gemiddeld 4-5 uur per nacht. Ik blijf wel in bed liggen om aan mijn rust toe te komen.

Een zeer groot van de energierekening bestaat uit overheidskosten. Daar mag onderhand wel eens iets van af. In Den Haag graaien ze maar van de burger om het met bakken naar het buitenland te brengen. (Oekraïne, EU, Gaza en Israël bijv.)

Hou ook mijn hart vast daar ik in een flat woon
Dus moeilijk om zelf over alles te beslissen!

Ik ben een weduwe van 83 jaar en Ik kan bij mijn energieleverancier Vattenfall een jaarcontract of een driejarig contract afsluiten van resp. € 175.- of € 185.- per maand (geschat). Ik had een driejarig contract van ongeveer € 100.- per maand. Wat zal ik nu doen? Ik neig zelf naar een 3-jarig contract maar of dat verstandig is?? Voor advies houd ik mij aanbevolen.

Jonge gezinnen laag en midden inkomen en niet vergeten AOW’ers die niet de verhoging van het minimumloon krijgen en al helemaal niet de acht 8 procent vakantie toeslag zoals iedere werknemer. Laat de nieuwe eerste kamer hier svp serieus en eerlijk mee aan de slag gaan.

Ik ben overgestapt naar ANWB energie en betaal gewoon de inkoopsprijs ik denk dat ik daardoor niet veel meer kwijt ben dan vorig jaar.
Door mijn zonnepanelen krijg ik meer terug per kilowattuur dan wat ik verbruik

Ik heb bijna alle stellingen gelezen erop de meeste heb ik mijn mening gegeven.
Ik ga zeker stemmen op de 15de maart, maar met enige terughoudendheid. Dit omdat ik het gevelkrijg dat er niet naar onze stem geluisterd word.

De btw op energie moet weg of minimaal terug naar 9 % , dit niet eenmalig maat voor altijd. De smoes van dit is om mensen bewust te maken klopt gewoon niet!

ik heb gelukkig nog een vast contract van 2 jaar daarna zien we wel weer, afgesloten via ver. eigen huis is ideaal ze zetten zich in voor jou als consument/huisbezitter