Stelling: Ik kies steeds vaker voor vleesvervangers

Vegetarische rookworsten, kipstuckjes en vegaschnitzels. Nederlanders kochten in 2020 zo'n twintig procent meer vleesvervangers dan het jaar ervoor. Geldt dat ook voor u?

Vegetarische producten zitten al langer in de lift. In drie jaar tijd is de verkoop van vleesvervangers verdubbeld, blijkt uit een analyse van ABN Amro.

We zijn benieuwd of u ook meer vleesvervangers bent gaan eten het afgelopen jaar. Doet u mee aan onze poll? Een uitgebreide reactie achterlaten kan helemaal onderaan de pagina. Houd er rekening mee dat we uw reactie kunnen gebruiken in een vervolgartikel.

Reactie toevoegen

127 Comments

Door Johan (niet gecontroleerd) op ma, 7-6-2021 - 11:39

waarom denk je dat vlees smaakt? het zit vol smaakstoffen, het wordt in in hoop jus gebakken, men gooit er nog allerlei saucen overheen, ja dan smaakt alles wel. maar of het gezond is dat is dan weer een ander verhaal. Voor mij al jaren en jaren geen vlees, geef mijn portie maar aan fikkie!

Door Bert (niet gecontroleerd) op ma, 7-6-2021 - 11:36

ik ben al 40 jaar vegetariër. bevalt prima, al veertig jaar geen dode beesten op mijn bord, beesten die na een miserabel leven (megastallen, ziektes, kort leven, slechte behandeling, groeihormonen, overdosis medicijnen, lange wegtransporten ook in te hete weersomstandigheden, zeer slechte omstandigheden in slachthuizen, enz, enz) op je bord belanden, bah mij niet gezien!!!!!!

Door M.A. van Ballegooij (niet gecontroleerd) op di, 1-6-2021 - 18:34

Wat moeten mensen die sowieso geen vlees eten met deze vraag?

Door Tiny Kooman (niet gecontroleerd) op do, 27-5-2021 - 21:20

Vlees vervangers eet ik echt niet, zijn echt vies en vreselijk zout. Gaat niks boven een stukje Nederlands vlees direct van de boer of streekslager. Top producten.

Door Paul van Gardingen (niet gecontroleerd) op wo, 26-5-2021 - 14:43

ik vind vleesvervangers vies ,ik koop altijd vlees bij de slager runderlappen, paardevlees en varkensvlees heerlijk van smaak, niét uit de supermarkt vaak smaakloos, ik vind het zo onzin om geen vlees meer te eten .we leven maar één keer en ik wil dus goed eten is belangrijk en gezond en daar hoort ook één lekker stuk vlees bij .

Door Mg Janssen-Pistorius (niet gecontroleerd) op wo, 26-5-2021 - 07:36

Ik kies hoor peulvruchten als vervangers

Door Bex fina (niet gecontroleerd) op ma, 24-5-2021 - 11:49

Ja,het is ook lekker , gelijk de vegetarische schnitzel smaakt als een gewone varkensschnitsel.
Als ik bedenk de dieren die in kleine kooien zitten, en koeien die niet meer buiten komen, konijnen in super kleine hokjes, de stank in een kippen hal, en wat je allemaal te zien krijgt aan mishandeling, dan gaat de goesting over. Dieren gekweekt op een natuurlijke wijze, vrij genietend goed verzorgd zou nog kunnen .

Door Jan (niet gecontroleerd) op di, 18-5-2021 - 17:25

Ik kan de smaak niet waarderen

Door Wim/Utrecht (niet gecontroleerd) op ma, 17-5-2021 - 10:06

Ben wel minder vlees gaan eten.
De zogenaamde vleesvervangers vind ik helemaal niet lekker.
Maar eigenlijk was ik toch al niet zo'n
vleeseter. Zeker geen vette bbq hap zoals
Braadworst blinde vink of speklap.

Door Marie-Therese (niet gecontroleerd) op zo, 16-5-2021 - 18:54

Wij eten geen vleesvervangers, begint mijn man zijn verhaaltje weer over sojabonen, die geproduceerd worden in Zuid-Amerika, daar de bossen voor kappen...enz.
Wel eten we ook wel eens gewoon helemaal geen vlees.