Stelling: Ik kies steeds vaker voor vleesvervangers

Vegetarische rookworsten, kipstuckjes en vegaschnitzels. Nederlanders kochten in 2020 zo'n twintig procent meer vleesvervangers dan het jaar ervoor. Geldt dat ook voor u?

Vegetarische producten zitten al langer in de lift. In drie jaar tijd is de verkoop van vleesvervangers verdubbeld, blijkt uit een analyse van ABN Amro.

We zijn benieuwd of u ook meer vleesvervangers bent gaan eten het afgelopen jaar. Doet u mee aan onze poll? Een uitgebreide reactie achterlaten kan helemaal onderaan de pagina. Houd er rekening mee dat we uw reactie kunnen gebruiken in een vervolgartikel.

Reactie toevoegen

134 Comments

Door Carola (niet gecontroleerd) op di, 14-12-2021 - 17:09

Ik heb een hekel aan de term 'vleesvervanger'. Vlees hoef je helemaal niet te vervangen, zeker niet door soja met water en veel E-nummers. Je kunt ook vis, eieren, kaas, peulvruchten of noten eten als eiwitmaker bij de maaltijd. Heb ik het over een 'wortelvervanger' als ik prei eet, of over 'hagelslagvervanger' als ik jam eet? Nee toch zeker. Eet gevarieerd, dan hoef je niets te vervangen.

Door Y.S. Versteege (niet gecontroleerd) op ma, 13-12-2021 - 13:06

Ik eet liever minder of geen vlees. Ik vind die vleesvervangers niet echt lekker!

Door Gerard Oostendorp (niet gecontroleerd) op ma, 13-12-2021 - 11:33

Vleesvervangers maken een vegetarische maaltijd niet lekkerder. Op de stelling eet je vaker vegetarisch had ik wel ja gezegd.

Door Bert (niet gecontroleerd) op di, 3-8-2021 - 20:13

Het wordt tijd dat vegetarisch goedkoper wordt dan vlees!!!!!! WEG met die vleeskiloknallers, weg met die aanbiedingen alleen met vlees, geef de boer een eerlijke prijs, te schandalig voor woorden...

Door Dymphie (niet gecontroleerd) op za, 19-6-2021 - 03:56

Nee want das meestal toch a duurder en b vind ik het niet om te eten .....dan eet ik liever geen vlees maar bv iets met vis of vegetarisch !!!!

Door Reintje Paijmans (niet gecontroleerd) op wo, 16-6-2021 - 14:57

wij eten geen vlees. "Productie van vlees" heeft wereldwijde gevolgen. Dieren moeten eten, vooral plantaardige producten. Die komen o.a. uit Brazilië, daarvoor worden bossen gekapt en is er heel veel water nodig. De lokale bevolking kan niet verbouwen, wat zij echt dagelijks nodig hebben. Vooral Chinezen maar ook Europeanen, Nederlanders zijn vleeseters. "our virtual waterfoodprint" moet echt veranderd, verbeterd worden. En wil je toch zo nodig vlees eten, zet daar een hoog belasting bedrag op om de boeren te ondersteunen omdat zij niet zo veel meer hoeven te verbouwen, maar wel dezelfde inkomsten hebben!

Door Tom (niet gecontroleerd) op di, 15-6-2021 - 20:40

Geen vleesvervangers
Die vertrouw ik niet
Stukje vlees van goede slager heerlijk en voedzaam. Al eeuwen.

Door Johan (niet gecontroleerd) op ma, 7-6-2021 - 11:39

waarom denk je dat vlees smaakt? het zit vol smaakstoffen, het wordt in in hoop jus gebakken, men gooit er nog allerlei saucen overheen, ja dan smaakt alles wel. maar of het gezond is dat is dan weer een ander verhaal. Voor mij al jaren en jaren geen vlees, geef mijn portie maar aan fikkie!

Door Bert (niet gecontroleerd) op ma, 7-6-2021 - 11:36

ik ben al 40 jaar vegetariër. bevalt prima, al veertig jaar geen dode beesten op mijn bord, beesten die na een miserabel leven (megastallen, ziektes, kort leven, slechte behandeling, groeihormonen, overdosis medicijnen, lange wegtransporten ook in te hete weersomstandigheden, zeer slechte omstandigheden in slachthuizen, enz, enz) op je bord belanden, bah mij niet gezien!!!!!!

Door M.A. van Ballegooij (niet gecontroleerd) op di, 1-6-2021 - 18:34

Wat moeten mensen die sowieso geen vlees eten met deze vraag?