Stelling: Ik vind het steeds moeilijker om anderhalve meter afstand te houden

Het vliegverkeer is opgestart, horecagelegenheden zijn geopend en we kunnen weer naar musea. Kortom: het ‘normale’ leven wordt weer opgepakt. Het kabinet benadrukt dat anderhalve meter afstand bewaren tot anderen belangrijk blijft. Toch lijkt dat in de praktijk steeds lastiger. Vindt u het moeilijk om afstand te bewaren?

Oppassen

Na de versoepelingen van de coronamaatregelen begin juni mogen een hoop dingen weer. Maar het kabinet raadt ook nog veel af. Grootouders kunnen bijvoorbeeld beter nog even niet op jonge kleinkinderen passen. Anderhalve meter afstand houden, is in die situatie te lastig, aldus het kabinet.

Maar voor grootouders is het soms haast niet meer te doen. Zij hebben hun kleinkinderen al ruim drie maanden niet vast mogen houden. “Met de oudsten kan ik nog bellen en facetimen, van de jongste mis ik het kleine knuistje in mijn hand”, zegt grootmoeder Patty Breukel (73) daarover in NRC.

Protesten

In het hele land klinken steeds meer geluiden tegen de ‘anderhalvemetermaatschappij’. Afgelopen weekend protesteerden aanhangers van actiegroep VirusWaanzin op het Malieveld in Den Haag tegen de coronamaatregelen. Zij pleiten ervoor om de huidige maatregelen per direct stop te zetten.

Belangrijk

Maar dat gaat als het aan het RIVM ligt voorlopig nog niet gebeuren. Het is juist ‘riskant’ dat mensen zich veilig wanen en geen afstand meer bewaren, zegt hoofdmodelleur Jacco Wallinga van het RIVM tegen het Algemeen Dagblad. "Het virus is niet het land uit, er kunnen weer haarden ontstaan. Zolang er nog mensen met Covid-19 in Nederland zijn, zal het loslaten van deze basisregels onherroepelijk leiden tot een snelle toename van het aantal besmette personen. Afstand houden blijft nodig.”

Stelling

Vindt u het steeds moeilijker om anderhalve meter afstand tot anderen te bewaren? Of bent u er juist nog heel alert op? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

131 Comments

Door R Bakker (niet gecontroleerd) op vr, 24-7-2020 - 19:00

Ik wel, maar als ik in de winkel of waar dan ook kom is er niemand die 1,5 meter afstand houdt als ik hier wat van zeg krijg ik een grote mond. Een mondkapje zal dan zeker helpen.

Door Madeleine (niet gecontroleerd) op vr, 24-7-2020 - 10:47

1,5 meter afstand van elkaar om onze gezondheid?? Over groenten en fruit wordt nog steeds 9% b.t.w. geheven ( was recent nog 6%) en is dus erg duur. Conclusie: de overheid is helemaal niet begaan met onze gezondheid en die 1,5 meter is wetenschappelijk nergens op gebaseerd.

Door Roovers (niet gecontroleerd) op vr, 24-7-2020 - 04:14

Stoppen met die 1,5 meter afstand de 50 plussers kunnen niet meer gaan dansen , de beste en gezelligste sport van de wereld !!

Door Ria Verheul (niet gecontroleerd) op do, 23-7-2020 - 20:30

Het is inderdaad moeilijk om 1 1/2 Meter afstand te blijven houden. Dat vind ook. Maar sinds ik met iemand heb gesproken die het heeft gehad, let ik er nog steeds strikt op. Je wilt dit echt niet krijgen.

Door janny (niet gecontroleerd) op wo, 22-7-2020 - 10:01

1,5 meter afstand houden lukt gewoon niet als je buiten je eigen leefgebied komt!

Door Sjoerd (niet gecontroleerd) op wo, 22-7-2020 - 01:26

Meneer Van Dissel voor jou

Door marjo (niet gecontroleerd) op di, 21-7-2020 - 21:33

Zou best kunnen kloppen hoe kan men iemand als van Dissel serieus nemen een arts die op de zwarte lijst van artsen staat, maar natuurlijk zoals het altijd bij hun gaat vrijgesproken is. Niemand die zich nog afvraagt hoeveel levens het inmiddels heeft gekost.Daarom heb ik het van af het begin niet geloofd eerst waren mondkapjes schijn veiligheid, nu ineens niet meer.Ik vond het al een belediging vanaf het begin dat hij dat zei voor al het zorgpersoneel,die dus gewoon ondanks kapje bloodgesteld waren aan t virus omdat van dissel het schijnveiligheid vond.

Door H. Elsman (niet gecontroleerd) op di, 21-7-2020 - 21:01

Uw opmerkingen klinken alsof u de wijsheid in pacht hebt.

Door Rob Breed (niet gecontroleerd) op di, 21-7-2020 - 20:41

of je moet je dag- en nachtritme aanpassen, zodat je 's nachts naar buiten kan, want zelfs als je tussen 6 en 7 uur 's morgens de deur uitgaat, dan word je nog aan alle kanten gepasseerd door fietsers (al dan niet elektrisch)

Door Rob Breed (niet gecontroleerd) op di, 21-7-2020 - 20:38

Vandaar ook dat in plaats van een vermindering van slachtoffers er weer een toename is van het aantal met COVID-19 besmette mensen. Dus ik zou zeggen, ga vooral zo door om je niet aan de maatregelen te houden, dan volgt de ziekte vanzelf wel.