Stelling: Ik vind het steeds moeilijker om anderhalve meter afstand te houden

Het vliegverkeer is opgestart, horecagelegenheden zijn geopend en we kunnen weer naar musea. Kortom: het ‘normale’ leven wordt weer opgepakt. Het kabinet benadrukt dat anderhalve meter afstand bewaren tot anderen belangrijk blijft. Toch lijkt dat in de praktijk steeds lastiger. Vindt u het moeilijk om afstand te bewaren?

Oppassen

Na de versoepelingen van de coronamaatregelen begin juni mogen een hoop dingen weer. Maar het kabinet raadt ook nog veel af. Grootouders kunnen bijvoorbeeld beter nog even niet op jonge kleinkinderen passen. Anderhalve meter afstand houden, is in die situatie te lastig, aldus het kabinet.

Maar voor grootouders is het soms haast niet meer te doen. Zij hebben hun kleinkinderen al ruim drie maanden niet vast mogen houden. “Met de oudsten kan ik nog bellen en facetimen, van de jongste mis ik het kleine knuistje in mijn hand”, zegt grootmoeder Patty Breukel (73) daarover in NRC.

Protesten

In het hele land klinken steeds meer geluiden tegen de ‘anderhalvemetermaatschappij’. Afgelopen weekend protesteerden aanhangers van actiegroep VirusWaanzin op het Malieveld in Den Haag tegen de coronamaatregelen. Zij pleiten ervoor om de huidige maatregelen per direct stop te zetten.

Belangrijk

Maar dat gaat als het aan het RIVM ligt voorlopig nog niet gebeuren. Het is juist ‘riskant’ dat mensen zich veilig wanen en geen afstand meer bewaren, zegt hoofdmodelleur Jacco Wallinga van het RIVM tegen het Algemeen Dagblad. "Het virus is niet het land uit, er kunnen weer haarden ontstaan. Zolang er nog mensen met Covid-19 in Nederland zijn, zal het loslaten van deze basisregels onherroepelijk leiden tot een snelle toename van het aantal besmette personen. Afstand houden blijft nodig.”

Stelling

Vindt u het steeds moeilijker om anderhalve meter afstand tot anderen te bewaren? Of bent u er juist nog heel alert op? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

112 Comments

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10-7-2020 - 14:26

Normaal sociaal

Door Bette (niet gecontroleerd) op vr, 10-7-2020 - 00:58

Heerlijk die afstand om die vervelende buurvrouw te ontwijken die met haatpost en haar virus=waanzin-idee de hele buurt terroriseert. Meer persoonlijke ruimte is ook niet slecht in de winkels en andere openbare plekken, zoals de parken. Met mijn fijne buren, ZumbaGold-maatjes, vrienden en familie heb ik mooie contacten op meerdere manieren verzonnen en ook uitgevoerd. Alleen als knuffeloma kom ik niet aan mijn trekken. Daarom krijgen mijn kleinkinderen best veel post van mij!

Door Lisa (niet gecontroleerd) op wo, 8-7-2020 - 10:54

Ik houd wel afstand maar anderen niet. Mensen zitten regelmatig in je nek.

Strepen waar je achter wacht en dan mensen die dwars door die wachtrij lopen.

Door Pietje (niet gecontroleerd) op ma, 6-7-2020 - 00:49

Nooit aan meegedaan, ga ik ook niet doen
Dit is puur het conditioneren van ons gedrag naar het nieuwe normaal! Doe er NIET aan mee

Door Pietje (niet gecontroleerd) op ma, 6-7-2020 - 00:46

Nooit aan meegedaan, ga ik ook niet doen

Door Willy feenstra (niet gecontroleerd) op zo, 5-7-2020 - 15:59

Eens... Ik hoop 1 ding dat rutte 3 om valt.. Sta volledig achter de boeren ---- --

Door Willy feenstra (niet gecontroleerd) op zo, 5-7-2020 - 15:59

Eens... Ik hoop 1 ding dat rutte 3 om valt.. Sta volledig achter de boeren ---- --

Door Alie Mestemaker (niet gecontroleerd) op zo, 5-7-2020 - 13:11

Moeilijk

Door Elly (niet gecontroleerd) op za, 4-7-2020 - 13:50

Nergens kan ik vinden hoe we om moeten gaan met bijvoorbeeld samen kaarten.
Als men een nieuw kaartspel pakt, allemaal de handen desinfecteren, stellen aan dezelfde kant van de tafel, dan moet het toch kunnen? Of is dit ook nog te riskant?

Door Jenny (niet gecontroleerd) op do, 2-7-2020 - 23:16

Sta ik in een supermarkt een aanbieding te bekijken, komt er een oudere man heel dicht bij me staan, dus loop ik maar weg ,zonder iets gekocht te hebben. Of ik wilde iets vragen aan een van het winkelpersoneel, komt die vrolijk op me af rennen. Heb mijn winkelwagentje ertussen gegooid, uitgelegd dat het niet alleen voor mij is, maar ook voor hem.