Stelling: Ik zet de verwarming deze winter zo weinig mogelijk aan om te besparen op de energierekening

De hoge gasprijzen houden de gemoederen bezig. Als we afgaan op de laatste berichten, kan de energierekening honderden euro’s hoger uitvallen. Bent u van plan om de verwarming daarom minder aan te zetten deze winter? Reageer op onze stelling.

Eens, ik trek wel een dikke trui aan

Naar verwachting kost een dag stoken deze winter meer dan 7 euro. Daarmee wordt voor sommige huishoudens energie-armoede een probleem. De energierekening wordt simpelweg te hoog als er hele dagen wordt gestookt. U trekt daarom deze zomer liever een dikke trui en sokken aan. De verwarming blijft zoveel mogelijk uit. 

Oneens, ik zet de verwarming aan als ik het koud heb

Of let u dit jaar niet méér op uw energieverbruik dan andere jaren? Misschien heeft u een langlopend energiecontract en daarom geen last van de hoge gasprijzen. Of is uw woning zo goed geïsoleerd dat het waarschijnlijk wel meevalt met die rekening. Of u denkt: dan maar een hoge rekening, ik wil het niet koud hebben.  

Breng hieronder uw stem uit. Onderaan dit artikel kunt u ook een (anonieme) reactie achterlaten.

Reactie toevoegen

48 Comments

Door The Motoring Journal (niet gecontroleerd) op ma, 9-5-2022 - 10:56

The Motoring Journal brings cars, culture and community together in one place. Underpinned by curiosity and inclusivity, The Motoring Journal seeks to inspire readers and encourage the growth of a new dialogue in automotive culture.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 10-12-2021 - 20:22

Graatjes lager en trui of vest extra met houtkachel aan.

Door Ivy (niet gecontroleerd) op vr, 10-12-2021 - 16:19

Nee, ik hou het zoals ik gewend ben: 21 overdag en 17 's nachts. Ik bezuinig wel op andere dingen als het moet, maar moet het wel behaaglijk hebben thuis.

Door Ineke (niet gecontroleerd) op vr, 10-12-2021 - 13:47

Zo min mogelijk aan te duur

Door Floris (niet gecontroleerd) op vr, 10-12-2021 - 13:34

Wij doen het zo: in de ochtend even aan, dan weer na een uurtje weer uit, als wij beneden zitten. Gaat een van ons b.v. sporten dan hebben wij een klein oliekacheltje ,Zibro, in een studeerkamer. In de avond op 19 graden en 1 uur voor het slapen gaan
op 15 graden.
Als het vriest , voor het slapen gaan op 17graden. Dan duurt het opwarmen van de ketel korter. Maat niet teveel in de kou gaan zitten, dat is slecht voor je lichaam.

Door Ank Takkebos (niet gecontroleerd) op vr, 10-12-2021 - 03:40

Niets is zo armzalig als in de kou zitten.Ik kleed me wel goed aan,warm gekleed scheelt een stuk,maar lager dan 19 graden wordt het bij mij niet.

Door Rolanda Kikkert (niet gecontroleerd) op do, 9-12-2021 - 21:24

Ik ben een stuk kritischer geworden met het aanzetten/hoger zetten van mijn verwarming. Als ik werk staat hij laag en als ik laat thuisben, gaat hij niet meer aan. Als ik weet dat er bezoek komt, zet ik hem wél aan, maar voor mijzelf doe ik dat veel minder dan eerst.

Door Jan F (niet gecontroleerd) op do, 9-12-2021 - 09:32

Ik stook laag. 's nachts 14 graden en overdag 17, 's avonds 18. 1 à 2 uur voor we naar bed gaan weer terug naar 14. Niet alleen voor de kosten, maar ook voor het milieu.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 8-12-2021 - 17:37

We doen vaker de houtkachel aan

Door l.d.m. hoekstra (niet gecontroleerd) op zo, 5-12-2021 - 15:39

Ik wil 's avonds niet ongezellig in de kou zitten, maar moet toch op het geld letten. Overdag zet ik daarom de verwarming zo laag mogelijk en doe ik inderdaad een extra trui of zoiets aan 'smiddags maak ik graag een wandeling dan is hoog stoken ook niet nodig.