Stelling: Nederland moet motorbendes bestuurlijk gaan verbieden

De rivaliteit tussen verschillende motorbendes in Limburg lijkt steeds verder uit de hand te lopen. Volgens burgemeester Onno Hoes, van Maastricht, vormen motorbendes een groot probleem. Er zijn vechtpartijen waarbij mogelijk geschoten is, mensen worden bedreigd en er zijn granaten naar huizen gegooid. De burgemeester heeft opgeroepen tot meer hulp van Den Haag. De politiebond wil dat motorbendes verboden worden, maar heeft een verbod wel effect?

Minister Van der Steur heeft gesprekken gevoerd met de burgemeester, politie en het Openbaar Ministerie. Hij geeft aan dat extra maatregelen niet nodig zijn, omdat er al veel gedaan wordt om het geweld tegen te gaan. De politiebond denkt daar anders over. Er blijft volgens de voorzitter van de bond veel werk liggen door de problemen rondom de motorbendes. Hij wil dat er naar Duitsland wordt gekeken, daar kunnen motorclubs bestuurlijk worden verboden. Hans Nelen, hoogleraar criminologie aan de Universiteit Maastricht, betwijfelt of een verbod van motorbendes veel effect zal hebben. "Zware jongens zullen hun criminele activiteiten anders gaan inrichten."

Wat vindt u?

Moeten motorclubs bestuurlijk worden verboden, of wordt er al genoeg gedaan om het geweld tegen te gaan? Breng rechtsboven uw stem uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!

Trefwoorden:

4 Comments

Door smallie (niet gecontroleerd) op do, 18-6-2015 - 13:15

Iets wat je gaat verbieden wordt uiteindelijk heel aantrekkelijk. Zie het drugsgebeuren.
Voetbal ook verbieden???? Mens wat kost dat voetbal ons wel allemaal niet??? Wordt toch ook niet verboden (zit toch ook geweld bij en doodslag??)

Door Jan van de Bergs (niet gecontroleerd) op do, 18-6-2015 - 12:58

ALLE bendes moeten verboden worden ! En motorbendes helemaal !

Door Adrie (niet gecontroleerd) op do, 4-6-2015 - 17:19

wat een vreemde situatie....
Motor-club... lekker motor-rijden... mooie tours uitzetten,..... toch?
Voetbalsupporters......lekker samen kijken naar voetbal......... toch?
gewoon samenscholing voor iedereen verbieden?,
dan zijn we allemaal eenlingen, die lekker contactloos en letterlijk a-sociaal door 't leven gaan.
Omdat mensen weleens te hard rijden, kunnen we ook alvast alle auto's verbieden., en zo kunnen we nog wel meer bedenken.
Wáárom zo'n bestraffende maatregel?, geef méér energie aan de liefdevolle kant van mensen. Vanaf baby tot ouderdom, ga liefdevol met elkaar om, stimuleer elkaars kwaliteiten en laat het 'machtsvertoon-en-de-baas-spelen' stoppen.
Ik spreek u over 20 jaar wel weer.

Door Sikko Huizinga (niet gecontroleerd) op do, 4-6-2015 - 11:13

Absoluut verbieden. Heeft geen maatschappelijk draagvlak.