Stelling: rookvrije buitenzwembaden zijn een stap te ver

Als het aan het Longfonds ligt, wordt er straks niet meer gerookt op ligweides van buitenzwembaden. Vindt u dit een goed plan of is het juist betuttelend?

"Een buitenzwembad met veel spelende kinderen is juist een plek waar rookvrij de norm zou moeten zijn", zegt directeur van het Longfonds Michael Rutgers in het Parool. Bijna de helft van de Nederlanders (48%) zou het hier volgens onderzoek van KWF Kankerbestrijding mee eens zijn. Acht jaar geleden was dat nog een kwart.

Pretparken

Sinds een paar maanden mag in veel pretparken en dierentuinen al niet meer worden gerookt in de rij voor attracties, zowel in de openlucht als overdekt. Ook toen nam het Longfonds een duidelijk standpunt in. Mede hierdoor is vervolgens besloten om deze plekken rookvrij te maken. Nu wil het Longfonds hetzelfde bereiken met buitenzwembaden.

Uw mening

Staat u achter het Longfonds en moeten buitenzwembaden inderdaad rookvrij worden? Of is iedereen vrij om een sigaret op te steken op de ligweide van een zwembad? Breng hier uw stem uit en laat onderaan deze pagina een reactie achter. 

27 Comments

Door Hari (niet gecontroleerd) op wo, 30-8-2017 - 07:11

We stoppen massaal met roken ,drinken en autorijden,goed voor de gezondheid,en zooo slecht voor de staatskas.

Door M (niet gecontroleerd) op di, 29-8-2017 - 14:05

Ik vind gewoon dat het niet kan roken op plekken waar kinderen ook spelen en zwemmen.
Roken is zo uit de tijd

Door Jaap (niet gecontroleerd) op vr, 25-8-2017 - 00:38

Ongelofelijk, rokers verzinnen hier allerlei excuses om door te gaan met hun omgeving en daarmee ook kleine kinderen en mensen met gevoelige luchtwegen te vergiftigen. Wat een verschrikkelijk asociaal volk is dat toch! Gooien hun vieze peuken vaak ook overal neer.

Door Anemieke (niet gecontroleerd) op wo, 23-8-2017 - 23:19

Weet je wat zo erg is van roken krijg je kanker enz, alle gifstoffen die de laatste jaren vrijkomen daar hoor je niemand over terwijl dat bewezen is dat je er 10 mnd. Eerder aan dood gaat en dan de comazuipers laten die dan ook maar betalen net als diegene die roken dan is het eerlijk verdeeld

Door ans (niet gecontroleerd) op wo, 23-8-2017 - 10:20

Zolang ze niets aan het overmatig drankgebruik doen op straat met alle gevolgen van dien, kunnen ze het niet verbieden om straks nergens meer te mogen roken. En laat iedereen lekker zelf beslissen om wel of niet te roken. Natuurlijk kun je rekening houden waar je rookt maar in de buitenlucht vind ik geen probleem. Het is met de horeca begonnen maar nu worden de duimschroeven steeds verder aangedraaid voor de rokers. Teveel betutteling!

Door An (niet gecontroleerd) op za, 19-8-2017 - 09:22

Mijn man is 10 jaar geleden gestopt met roken na 35 jaar verslaafd te zijn geweest.Nu heeft hij een puf nodig
En het scheelt heel veel witten en verven en schoonmaken in huis haha. Van mij mag het overal verboden worden. Maak het maar flink duurder.

Door K. Westdijk (niet gecontroleerd) op do, 27-7-2017 - 22:25

Wat zijn we toch een stelletje zeikers!!!

Door petra van steenis (niet gecontroleerd) op wo, 26-7-2017 - 22:30

Laat idereen lekker zelf weten wat ze doen . Eerdaags word er voor ons nog besloten wat en he laat we mogen eten , drinken , pissen , poepen ,Het begint zo langzaam vervelend te worden dat er in den haag beslist word wat we wel en niet mogen . KORTOM RATTEN

Door Ikke (niet gecontroleerd) op di, 25-7-2017 - 21:40

Sjonge jonge, mogen mensen nog een eigen keus hebben? Jij maakt het wel heel erg bont. Wat erg......

Door Yvonne (niet gecontroleerd) op zo, 23-7-2017 - 22:23

Het bekende vingertje van Nederland. Dáár word je nou ziek van.
Halen ze dan ook de alcohol en slechte voeding van de speelweides?
Slecht voorbeeld voor kinderen!!