Stelling: Senioren verdienen lekkerder en gezonder eten

Doorgekookte andijvie, waterige jus en de onmiskenbare smaak van pakjes en zakjes. Volgens columnist Teun van de Keuken zijn de maaltijden die we senioren voorschotelen, ver onder de maat. 'Onbegrijpelijk en schandalig dat wij onze ouderen dit aandoen.'

Dat schrijft hij in De Volkskrant.

Tafeltje Dekje

Uit een onderzoek van de Consumentenbond bleek onlangs ook dat de gerechten van maaltijdservice Tafeltje Dekje ongezond en niet lekker zijn. Vooral senioren maken gebruik van die service. 'Door het hoge zoutgehalte scoorden bijna alle maaltijden een onvoldoende voor de voedingswaarde. Slechts 6 van de 39 keer bevatte de geteste kant-en-klare hap 2 gram zout of minder', zo is te lezen in het onderzoek.

Ziekenhuizen

Ook over het eten dat ouderen in ziekenhuizen krijgen, verbaast de columnist zich. 'Iedereen weet dat het eten in ziekenhuizen vies is.' Senioren – die volgens hem vaak al niet veel eetlust hebben – worden op die manier niet gestimuleerd om goed te eten. 'Het gevolg is dat velen hun eten laten staan en ondervoed raken.'

'Lekker eten is belangrijk', schrijft Van de Keuken. 'Van lekker eten word je vrolijk en van lekker eten herstel je sneller. Gek dat dit besef juist op plekken waar het zo belangrijk is vaak ontbreekt.'

Stelling

Bent u het met Van de Keuken eens? Vindt u dat senioren lekkerder en gezonder eten verdienen? Laat het ons weten.