Stelling: tijdens Dodenherdenking moeten alle winkels dicht blijven

Getty Images

Ondernemers in Rotterdam willen graag dat de winkels dit jaar open mogen blijven tijdens Dodenherdenking. "Als de horeca het mogen, waarom wij dan niet?" We zijn benieuwd naar uw mening hierover.

"Dit jaar valt 4 mei op een vrijdag. Dan is het altijd koopavond in Rotterdam", zegt Dominique Elsacker, woordvoerdster van ondernemers in de binnenstad. Winkeliers zouden veel omzet mislopen als zij hun deuren moeten sluiten. Het is meivakantie en ook nog eens goed weer. 

Tegenstanders

Niet iedereen is het eens met de ondernemers. Zo hoopt het Nationaal Comité 4 en 5 mei dat de stad geen koopavond steunt 'uit respect voor de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog'. Ook de politieke partij Leefbaar Rotterdam is fel tegen het plan en heeft het college vragen gesteld.

'Sowieso muziek uit'

Van Elsacker blijft benadrukken dat winkeliers ook onder werktijd twee minuten stilte kunnen houden: "De grote winkels roepen het van tevoren om, ze sluiten hun deuren. De kleinere winkels hangen briefjes op om klanten erop te attenderen en overal gaat de muziek om 20.00 uur sowieso uit. We respecteren 4 mei. Het is denk ik vooral een beetje wennen. Maar als de horeca open mogen zijn, waarom wij dan niet?" 

Het zou de eerste keer zijn dat winkels 's avonds open blijven tijdens Dodenherdenking. Wat vindt u? Stem eens of oneens en laat onderaan een reactie achter!

Auteur 
  • Yannick La Gordt Dillié
Bron 
  • RTL Nieuws