Uitslag stelling: internet is een zegen, maar...

Internet: een vloek of een zegen? Een kleine meerderheid van de PlusOnline-bezoekers vindt internet een zegen. Kanttekeningen zijn er echter ook.

Uitslag van de stelling: 59% eens 41% oneens.

Het ligt eraan hoe je het gebruikt

Zoals gezegd vinden de meeste mensen internet een zegen. ''Internet is prima, het is maar hoe je ermee omgaat!'' reageert Tonny op PlusOnline. Ook Henk Venema vindt internet een zegen: ''Internet is fantastisch. Geluid, muziek, live-concerten, films en ja, ook veel nieuws- en praatprogramma's.'' Hij geeft wel aan dat je je hersens moet gebruiken: je moet niet zomaar alles online zetten.

'Internet had nooit uitgevonden moeten worden'

De groep die internet eerder als vloek ziet, is ook groot. Zo reageert Sonja: ''Ik vind het een vloek, voor mij had internet nooit uitgevonden hoeven worden. Waar is de gezelligheid gebleven? Iedereen loopt op straat (in de auto, op de fiets) maar naar dat stomme scherm te kijken.'' Gerardus is het met haar eens, zo blijkt uit zijn woorden: "Normaal commuiceren kunnen veel mensen niet meer."

Dubbel gevoel

Velen geven aan dat internet een zegen is, maar ook nadelen kent: lege winkelstraten en iedereen die maar op dat scherm zit te staren. Ron zegt: ''Internet heeft face-to-face communicatie om zeep geholpen. Voor puur zakelijke functionaliteit is het goed, online communicatie is echter ook doorgetrokken naar privé en dat is een ramp. De mensen zitten overal alleen nog maar op hun schermpje te staren, wat een armoe!''

9 Comments

Door M der kinderen (niet gecontroleerd) op do, 29-9-2016 - 17:39

Men is continu bezig met telefoon. Gewoon gesprek voeren is bijna onmogelijk.

Door Edwin van der Beek (niet gecontroleerd) op do, 1-9-2016 - 18:31

Ik vind internet een zegen vooral voor mijn muziekcontacten in het buitenland, het kunnen volgen van de actualiteiten nog eerder dan het in de krant staat dan wel op het journaal te zien is. Ik vond mijn huidige vrouw via het internet maar er gaat natuurlijk niets boven het echte contact in het echte leven, waar voor de eerste schreden op dat pad, internet wel een goed hulpmiddel kan zijn. Overigens erger ik me wel aan al die mensen, die kennelijk niet meer zonder hun schermpje kunnen communiceren, waar je ook bent in het OV, restaurant, wachtkamer van arts, etc overal kijk je tegen kruinen aan. Elkaar recht aankijken is er gewoon niet meer bij en dat vind ik wel een verarming.

Door J. Tegels (niet gecontroleerd) op wo, 31-8-2016 - 14:09

Als ze mij vragen: hebben jullie Wifi? dan zeg ik nee, wij praten met elkaar!

Door Louise (niet gecontroleerd) op wo, 31-8-2016 - 08:54

Internet heeft voor-en nadelen. Je hebt info sneller tot je beschikking. In dat opzicht is het dus een verrijking. Daarentegen heeft internet de wereld een stuk onpersoonlijker gemaakt. Men heeft geen oog meer voor elkaar, alleen maar voor het schermpje. Een verarming dus. Verder is het in oncontroleerbaar en daardoor niet betrouwbaar.

Door Elem (niet gecontroleerd) op di, 30-8-2016 - 20:27

Ik heb laatst theeglazen besteld bij Blokker online omdat die niet in hun winkels te koop waren. Kijk, zo breng je je eigen zaken om zeep...

Door Ank Haverkamp-N... (niet gecontroleerd) op di, 30-8-2016 - 17:17

Heb de voor en tegens gelezen.
Je zal maar zo gehandicapt zijn als ik, dan is de buitenwereld heel ver weg, maar door mijn pc komt alles binnen en doe ik nog mee.Vrienden bezoeken kan ik al jaren niet meer, maar hun vakanties kan ik nu mooi via foto's bekijken. Ik wil mijn pc. echt niet missen.

Door elsbet (niet gecontroleerd) op di, 30-8-2016 - 14:36

Door internet minder grip op j leven. Geen idee of je bv gehackt wordt, of een ander zich uitgeeft als zichzelf of de wereld er zo uit ziet als wordt voorgespiegeld. Betalingen abstract- geeft makkelijker uit dan bij handje contantje.
Mensen oordelen/ veroordelen veel sneller, terwijl ze vaak wel de klok hebben horen luiden , maar weten waar de klepel hangt.

Maar daar staat wel tegenover bv dat je makkelijk iets opzoekt.

Door D. de Bruijn (niet gecontroleerd) op di, 30-8-2016 - 12:40

Het is niet internet dat een vloek is, het zijn die stomme apparaatjes waar men mee bezig is en op staart, dat is de vloek.

Door Martha (niet gecontroleerd) op di, 30-8-2016 - 12:40

Als ik bij mensen kom die de hele tijd op hun schermpje zitten te kijken, zeg ik dag, ik stuur wel een mailtje.