Stoelmassage

Wie verlangt er af en toe naar een heerlijke massage? Je urenlang overgeven aan lenige handen die alle spanning en stress uit je lichaam kneden. Maar je komt er niet aan toe. Of de stap is te groot. En een masseur is duur. Voor die mensen schreef Tony Neuman het boek: ‘Stoelmassage’. Iedereen kan het, het kost maar een kwartier en je hoeft er niet voor uit de kleren.
Auteur:
Tony Neuman
Jaar van uitgave:
2005
Prijs:
€ 19,00
ISBN:
978-90-202-4405-2
Aantal pagina's:
0

Zittend op een stoel in de keuken, op kantoor, als je op visite bent of lekker thuis, stoelmassage is snel en makkelijk. Een echte stoelmasseur maakt gebruik van een speciale stoel waar je als het ware achterstevoren opzit. Maar dit is volgens auteur Tony Neuman niet eens echt nodig.

In een kwartier tijd kan de masseur je door massage van je nek, rug, armen, handen, heupen en schedel van nieuwe energie voorzien. En hou je er niet van als mensen aan je lichaam zitten? Volgens Neuman is stoelmassage de ideale gelegenheid om je daarover heen te zetten. Juist doordat iedereen het kan, je op een vertrouwde plek kunt zitten met je kleren aan.

Een voorproefje van massagetechnieken:

De druk van spinnenpoten
Oefen op de hoofdhuid druk uit met behulp van de vlezige delen van je tien vingers en doe dit drie keer. De hoofdhuid van de gemasseerde hoort daarbij over de schedel te schuiven, maar je vingers mogen niet over de hoofdhuid van de gemasseerde schuiven.

Het uitrekken van de kippenvleugels
Laat je handen langs de arm van de gemasseerde gaan en pak, terwijl je neerhurkt, zijn onderarmen bij de ellebogen vast. Terwijl je de onderarmen evenwijdig aan de vloer houdt, trek je zijn ellebogen eerst recht naar achteren en til je ze vervolgens zo hoog mogelijk op tot de schouders weerstand bieden. Houd die positie vast en richt je langzaam op, zodat je ze zachtjes uitrekt.

Neuman verdeelt zijn boek in drie delen. Na een uitgebreid eerste deel over waarom stoelmassage zo goed voor je is, beschrijft hij in het tweede deel de praktijk. Met foto’s en een duidelijke uitleg. In het derde deel gaat hij in op de marketing en beroepsethiek van stoelmassage.