Breid uw iPad uit

Getty Images

Er zijn vaak weinig klachten over de iPad, behalve dan het gebrek aan extern geheugen en aansluitmogelijkheden. Maar ook dat is tegenwoordig geen probleem meer met de beschikbare uitbreidingssets.

Minimaal

Een van de opvallende eigenschappen van Apple apparaten is dat ze vaak zo minimalistisch mogelijk zijn uitgevoerd. Zo heeft de originele Apple muis maar een knop. Bij de iPad is deze minimalistische filosofie terug te vinden in het chronische gebrek aan aansluitmogelijkheden. Er is slechts een poort voor het opladen van de iPad én het uitwisselen van gegevens via een USB-verbinding. Geen andere USB-poorten, HDMI-connectie of slot voor een geheugenkaart. Onderdelen die juist heel gewoon zijn op Android tablets. Dit minimalisme geeft duidelijk praktische beperkingen. Bijvoorbeeld wanneer u uw iPad gebruikt voor het schieten van foto’s of video’s, kan het beschikbare geheugen snel vol raken. Gelukkig voor Apple en vooral de Apple consumenten zijn er altijd wel een aantal producenten die brood zien in het omzeilen van de beperkingen van een apparaat als de iPad.

Sandisk iXpand drive

(vanaf € 59,99)

Een probleem met de iPad was de eerste jaren dat je vastzat aan de hoeveelheid intern geheugen in het apparaat. Had je gekozen voor de goedkoopste iPad met 16 GB aan geheugen, dan zat je al snel met een ruimteprobleem als je de tablet gebruikte voor het maken van foto’s en video’s. De Sandisk iXpand drive lost dit geheugenprobleem op door een extern geheugen toe te voegen aan uw iPad. Deze drive steekt u in de Lightning-aansluiting, die u ook gebruikt voor bijvoorbeeld connectie met een computer en opladen van de iPad. U zet met behulp van de bijbehorende app snel en eenvoudig bestanden over naar de drive. Dit kan ook eventueel automatisch zodra u de iXpand aansluit op uw iPad. Extra voordeel is dat u de drive ook rechtstreeks in een USB-poort van een pc (Windows of Mac) kunt steken en zo zonder iTunes foto’s en video’s overzet. Gebruikt u uw iPad voor het bekijken van films? Dan speelt u die direct af vanaf de iXpand zodat u geen grote videobestanden meer hoeft over te zetten naar uw iPad. U heeft de keuze uit geheugengroottes van 16, 32, 64 en 128 GB.

Apple iPad Camera Connection Kit

(€ 39,99)

De iPad wordt vaak gebruikt als beeldscherm voor het laten zien van foto’s en video’s aan familie en vrienden. Dat is simpel als het gaat om foto’s en video’s die u heeft gemaakt op uw iPad zelf. Voor media geschoten met een digitale camera of een iPhone, heeft u een interface nodig in de vorm van de iPad Camera Connection Kit. Deze set bestaat uit twee delen. Een connector zorgt voor een geschikte USB-aansluiting met uw camera of iPhone, zodat foto’s en video’s rechtstreeks overgezet kunnen worden naar de iPad. De tweede connector is een lezer voor de SD geheugenkaartjes die gebruikt worden in foto- en videocamera’s. De twee connectoren zijn ook los te koop maar kosten dan per stuk net zoveel als de hele Camera Connection Kit.

Mikey Digital

(€ 89,95)

Een iPad is behalve een computer ook een multimedia apparaat: voorzien van een camera, luidspreker en microfoon. Helaas is de kwaliteit van de microfoon niet erg goed. Wilt u uw iPad daarom gebruiken voor goede stemopnamen dan is de Mikey Digital een prima accessoire. Deze stereo condensator microfoon geeft u de mogelijkheid uw stem of andere geluiden op te nemen in hoge kwaliteit. Op die manier verandert u uw iPad in een opnamestudio voor zang, voice-overs bij videobeelden en een voicerecorder voor interviews.

Eye TV Mobile

(€ 99,95)

Thuis tv kijken op de iPad doet u met behulp van een Apple tv apparaat. Bent u onderweg, bijvoorbeeld op vakantie? Dan kan de Eye TV Mobile u van dienst zijn. Met behulp van een van de twee antennes -staaf of telescoop- vangt u digitale televisie kanalen (DTT/Freeview) op. Deze bekijkt u direct op uw iPad. Met behulp van de bijbehorende app kunt u ook programma’s pauzeren of opnemen en de tv-gids bekijken.

Auteur 
  • Alex Wit