De gemiddelde accucapaciteit van smartphones stijgt

In een jaar is de gemiddelde accucapaciteit van een smartphone gegroeid van 4000 naar 4500mAh. Hierdoor kan een smartphone langer worden gebruikt, voordat hij opnieuw moet worden opgeladen.

Dit zijn de meeste gestelde vragen over smartphonebatterijen: wanneer is er sprake van een grote smartphoneaccu? Kunnen accucapaciteiten van 3800 en 4000mAh gecategoriseerd worden als groot? Of is er pas sprake van een grote accu als het gaat om 4500 of 5000mAh? Bij deze vragen gaat het dan niet over de omvang van de accu, maar om de grootte van de capaciteit – en daarmee een lading stroom, voordat de accu opnieuw moet worden opgeladen.

Het kan best lastig zijn om deze vragen te beantwoorden, doordat de grootte van een accucapaciteit vooral afhangt van het jaar waarin een telefoon is uitgekomen. In 2014 kwam de iPhone 6 uit. Deze smartphone had een redelijk grote accucapaciteit, maar als diezelfde capaciteit werd gebruikt voor de iPhone SE die dit jaar is uitgekomen zou dit als lachwekkend klein worden beschouwd. Modernere telefoons zijn ook meer stroom gaan gebruiken.

Eind vorig jaar werd de gemiddelde accucapaciteit van smartphones over de afgelopen jaren voor het eerst in kaart gebracht. Er werd gekeken of er een verband was tussen de grootte van een accucapaciteit en zijn gebruiksduur. Conclusie: de accucapaciteit is de laatste jaren meer dan verdubbeld, maar het volume van telefoons is in zes jaar lang niet met een accuvolume gegroeid. Of de gemiddelde accucapaciteit altijd zo hard zal blijven groeien, blijft de vraag.

Lees het hele onderzoek op Tweakers.nl

Bron(nen):