Nieuwe website helpt bij omgaan met rouw

Rouwende mensen bij een begrafenis
Getty Images

Nederland heeft behoefte aan een beter begrip van rouw. Onlangs is Rouwinformatie.nl gelanceerd, als de eerste online bron voor betrouwbare informatie over rouw en verlies.

Doordat rouw en verlies in Nederland weinig ruimte krijgt, leiden rouwgerelateerde klachten tot een toenemende druk op de zorg. En dat terwijl de overheid zich voor 2040 tot doel heeft gesteld die druk juist drastisch te verlagen. 

Het Nationale Rouwonderzoek toont aan dat veel nabestaanden behoefte hebben aan goede informatie over rouw na het overlijden van een dierbare. Er zijn verschillende signalen uit de samenleving waaruit ook blijkt dat omgaan met rouw en verlies eigenlijk veel hoger op de agenda hoort. Zo blijkt uit het onderzoek onder meer dat meer dan de helft (53%) van de nabestaanden iets mist na het overlijden van een dierbare. 

Passende, betrouwbare informatie over rouw en verlies vinden is niet gemakkelijk als je midden in een rouwproces zit. De website Rouwinformatie.nl streeft ernaar om rouw een natuurlijkere plek te geven in onze levens, zodat onnodige problemen of medische interventies kunnen worden voorkomen. De site biedt u toegankelijke informatie zoals artikelen, ervaringsverhalen, podcasts, tips en interviews, samengesteld door deskundigen en beoordeeld door rouwexperts. 

Het doel is om deze website uit te laten groeien tot dé centrale plek voor informatie over rouw en verlies.

Bron: Rouwinformatie.nl

Auteur