Waarom melk goed is voor je planten

Zowel binnen- als buitenplanten hebben baat bij af en toe een beetje melk. Het zorgt voor een betere gezondheid, het maakt je planten groener en het helpt tegen bladluis.

Plantenspuit

Melk bevat veel stoffen waar je planten zich beter van gaan voelen (zoals eiwitten en calcium). Ongeveer twee keer per maand je planten met wat aangelengde melk besproeien, kan ervoor zorgen dat je planten een stuk groener worden en meer gaan glanzen. Mix het met een beetje water en doe het in een plantenspuit. Spuit de plant en de bladeren lichtjes in en doe dit na twee weken nog eens. Na een tijdje worden de bladeren sterker en groener en zullen ze meer gaan glanzen. 

Geen plantenspuit in huis? Geen probleem, je kunt de groene, stevige bladeren ook afnemen met een tissue of een schone doek. Op die manier neem je ook gelijk het stof af, wat ervoor zorgt dat je planten beter kunnen ademen. 

Bladluis

Melk werkt ook goed als natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen bladluis. Het is gezonder voor je plant dan een middel met chemicaliën. Je kunt de bladeren bespuiten met melk (aangelengd met een beetje water) en de bladeren de volgende dag afnemen met een beetje warm water. Je zult dan al zien dat de meeste luizen al verdwenen zijn. 
 

Bron: Margriet