De beste virusscanner, najaar 2019

Met een virusscanner beschermt u uw computer tegen kwaadaardige software. Zowel tegen de installatie, als de effecten wanneer het al geïnstalleerd is. Welke is op dit moment het beste?

De Consumentenbond testte 23 virusscanners. Ze werden getest op bescherming tegen internetgevaren, gebruiksgemak en of ze op de computer voor merkbare vertragingen zorgden.

De beste uit de Test: Bitdefender Internet Security

  •     Prijs: 32,95 euro
  •     Spamfilter: Ja
  •     Firewall: Ja

Bitdefender Internet Security verkleint de kans op een virusbesmetting duidelijk beter dan  andere pakketten uit de test. De meeste malware via het internet wordt tegengehouden, zoals ransomware. Ransomware gijzelt bestanden en geeft ze pas tegen betaling weer vrij, terwijl kwaadwillenden bij bankmalware bankgegevens proberen te stelen. Een ander voordeel is dat er geen noemenswaardige vertraging optreedt bij het opstarten van de pc en bij het laden van websites. Het gebruiksgemak wordt goed bevonden.

Beste Koop: Avast Free Antivirus (2019)

  •     Prijs: Gratis
  •     Spamfilter: Nee
  •     Firewall: Nee

Avast Free Antivirus (2019) is de virusscanner van Avast die gratis te downloaden is. Het nadeel hiervan is wel dat het programma advertenties toont en dat gebruikers steeds wordt aangeraden om AVG Internet Security te kopen. Verder is de virusscanner op veel fronten bijna even goed als Bitdefender. Op sommige punten is deze virusscanner ook duidelijk beter dan de standaard Windows Defender. Zo is er meer bescherming tegen phishing en zijn de resultaten bij het zoeken naar virussen op de pc beter.

Bron: Nu.nl