Let op: nepmail met dwangbevel

Op dit moment gaat er een valse e-mail rond uit naam van deurwaardersbedrijf ‘Gerbens Incasso & Gerechtsdeurwaarders’. In de mail staat geschreven dat de deurwaarder beslag legt op al je spullen, tenzij je voor 6 augustus 2019 een bedrag van €281,54 overmaakt.

De mail lijkt vrij geloofwaardig. De afzender van de e-mail is debiteur-nl@gerbens-incasso.com. Ook weet de afzender enkele persoonlijke gegevens, zoals je naam en geboortedatum. Het is onduidelijk hoe de criminelen aan deze gegevens zijn gekomen. Volgens Opgelicht?! is een mogelijke verklaring een datalek bij bijvoorbeeld een webwinkel.

Dezelfde informatie

Het dossiernummer (4085983) en het bedrag (€281,54) is in iedere mail hetzelfde. Het kantoor zou zich bevinden in Brussel. En tenslotte is het bankrekeningnummer dat in de mail vermeld staat van een rekening bij een bank uit Litouwen, dit is te herkennen aan de twee letters: LT463510001407053109.

Het gaat hier om een valse e-mail. Laat je niet misleiden en verwijder de mail direct. Lees hier hoe je een nepmail herkent.

Bron(nen):