PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pas op: nepmail ING over vernieuwd consumentenpaneel

Er is een valse e-mail in omloop uit naam van ING. Het bericht gaat over zogenaamde vernieuwingen op de website van de bank. Verwijder de mail direct.

Volgens de nepmail heeft ING een 'vernieuwd consumentenpaneel'. Omdat het uiterlijk van de website is veranderd moeten klanten hun gegevens invoeren, zodat alles geüpdatet kan worden in het systeem van de bank. Om dit te doen, moet je op een link klikken.

Dreigement

Zoals in veel 'phishingmails' zetten criminelen er graag druk achter, in de hoop dat mensen meteen op de link klikken. In deze mail staat bijvoorbeeld dat je rekening wordt beperkt als je je gegevens niet doorvoert. Het is een veelgebruikte truc van internetcriminelen om te dreigen met sancties. 

Voorkom problemen

Maar als je inlogt via de link vallen je persoonlijke gegevens in handen van criminelen. Doe dit niet en verwijder de mail meteen. Lees hier waaraan je phishingmails kunt herkennen om fraude te voorkomen.

Dit is de volledige e-mail die oplichters rondsturen uit naam van ING:

Bron: Opgelicht