PayPal gaat geld afschrijven bij inactieve gebruikers

Vanaf 16 december gaat PayPal 12 euro innen van gebruikers die een jaar lang geen gebruik hebben gemaakt van hun account. Voorwaarde is wel dat men ook een positief saldo heeft.

Het bedrijf noemt dit een ''inactiviteitsvergoeding''. Het komt erop neer dat tussen 16 en 21 december 2020, alle inactieve gebruikers met een positief saldo hoger dan 12 euro, eenzelfde bedrag zal verliezen. Mensen met een lager saldo verliezen enkel wat ze kunnen verliezen, dus bijvoorbeeld bij een saldo van 5 euro verliest men 5 euro. Na 12 maanden wordt gekeken of er opnieuw een vergoeding wordt afgeschreven, opnieuw gebaseerd op eventuele inactiviteit en het actuele saldo. De exacte data van deze toekomstige afschrijvingen zijn echter nog niet bekend.

De inactiviteitsvergoeding is onlangs toegevoegd aan de algemene voorwaarden van PayPal.

PayPal zelf reageert als volgt: ''Klanten van PayPal kunnen gebruik maken van een reeks aan tools, producten, support en andere voordelen die gekoppeld zijn aan het hebben van een account. Naast dat dit aanbod is uitgebreid, blijven we investeren in onze services waardoor klanten nog meer mogelijkheden krijgen om internationaal te kopen en verkopen. De vergoeding is alleen van toepassing op accounts die 12 maanden inactief zijn – in het geval dat de rekeninghouder niet heeft ingelogd op het account of deze heeft gebruikt om geld te versturen of ontvangen in die periode. Daarnaast wordt deze vergoeding alleen toegepast op rekeningen waar geld op staat.''

Bron: Tweakers, PayPal