Test: de beste virusscanner

Iedere PC loopt gevaar op een infectie met malware, zoals virussen en andere schadelijke software. Een goede virusscanner is daarom onontbeerlijk. De beste is Bitdefender Internet Security.

Dat blijkt uit een test in de Consumentengids. Bitdefender Internet Security 2018 (€41) scoort als beste op het testonderdeel bescherming tegen malware (virussen). Van de phishingwebsites werd negentig procent door Bitdefender geblokkeerd. Dat is veel, maar er zijn enkele virusscanners die beter scoren, zoals McAfee Antivirus Plus, die 98 procent van de phishingwebsites blokkeert. Op het punt computervertraging scoort Bitdefender goed, maar ook hier zijn er enkele scanners die beter uit de test komen. Minder goed is de gebruikte geheugen- en HD-ruimte. Bitdefender krijgt met een 5,6 net geen voldoende.

Gratis scanners
Bitdefender levert ook de beste gratis virusscanner. De gratis versie beschermt iets minder goed dan de betaalde versie, maar aanzienlijk beter dan Windows Defender. De gratis Bitdefender is er alleen in het Engels. Ook de computervertraging is wat groter dan bij de betaalde versie en het gebruiksgemak is iets minder. Opmerkelijk genoeg scoort de gratis versie beter op het aspect gebruikte geheugen- en HD-ruimte.

 

Bronnen: consumentenbond, bitdefender

Trefwoorden: