Vanaf mei tijdelijk alleen essentiële updates voor Windows

Om Windows zo stabiel mogelijk te laten draaien tijdens de coronapandemie, heeft Microsoft besloten om vanaf mei alleen nog maar beveiligingsupdates uit te brengen. De C- en D-releases, met niet-essentiële toevoegingen, worden gepauzeerd.

De maatregel geldt voor de ondersteunde Windows-versies van Windows 10 1909 tot Windows Server 2008 SP2. Op deze manier kan er prioriteit gegeven worden aan maandelijkse beveiligingsupdates, aldus Microsoft.

Waarom de maatregel over pas ruim een maand wordt toegepast is niet bekend. Ook is niet bekend wanneer Microsoft het reguliere updateschema hervat is.

B-, C- en D-releases

De Windows-updates worden door de organisatie in de categorieën B, C en D onderverdeeld. Categorie B bevat beveiligingsupdates en kom elke tweede dinsdag van de maand uit. In C- en D-releases worden features getest die dan de volgende maand in de B-release kunnen verschijnen. Omdat door de maatregel de C- en D-releases worden geschrapt, verschijnt er dus geen nieuwe functionaliteit in Windows bij de B-releases.

Bron(nen):