WhatsApptip: Ontvangen foto’s en video’s niet automatisch bewaren in je fotorol

Als iemand je foto’s of video’s stuurt via WhatsApp worden die automatisch opgeslagen op je smartphone. Daardoor is de opslagruimte van je telefoon snel vol. Gelukkig kun je de functie ook uitschakelen. Zo werkt het.

Wie de automatische functie uitschakelt, kan daarna nog steeds foto’s bekijken in WhatsApp-chats. Ook kun je ervoor kiezen om foto’s alsnog handmatig te bewaren in je bibliotheek. Het is dus alleen zo dat niet langer álle foto’s en video’s automatisch worden bewaard. De functie schakel je zo uit:

Android

  • Open WhatsApp
  • Tik op de drie puntjes rechtsboven
  • Tik op Instellingen
  • Tik op Chats
  • Schakel Media-instellingen uit 

Bekijk het hieronder ook in een video. Kijktip: klik rechtsonderin de video op het tandwieltje, daarna op kwaliteit en selecteer de hoogste waarde. 

 

iPhone

  • Open WhatsApp
  • Navigeer naar het tabblad Instellingen rechtsonderin
  • Tik op Chats
  • Schakel de optie Voeg toe aan filmrol uit

Bekijk het hieronder ook in een video. Kijktip: klik rechtsonderin de video op het tandwieltje, daarna op kwaliteit en selecteer de hoogste waarde. 
 

Extra tip

WhatsApp biedt de mogelijkheid om foto’s en video’s van bepaalde personen wél automatisch op te slaan. Misschien wil je de foto’s van je man, vrouw of kind wel standaard bewaren. Hoe je deze functie aanzet, lees en bekijk je hier